5:2-dieten: Så tränar du rätt på dina fastedagar

Om du vill komma i form vet du att kosten bara är en del av ekvationen. Träningen är också av stor betydelse, inte bara för din vikt och kroppsform – utan för din hälsa i stort. Men hur ska du göra med träningen om du fastar två dagar i veckan?

Du kan givetvis välja att ha fastedagarna som vilodagar och lägga din träning under veckans övriga fem dagar. Men om du ändå vill träna medan du fastar har vi samlat tre tips som kan hjälpa dig.

1. Håll konditionsträningen lågintensiv
Skippa zumbapassen om du inte ätit på flera timmar. Håll dig istället till lugnare konditionsträning. En lätt joggingtur eller en stunds måttligt cyklande på motionscykeln fungerar bra. Lyssna på din kropp och avbryt träningen om du börjar känna dig yr eller illamående.

2. Lägg högintensiv träning direkt efter en måltid

Vill du köra tuffare träning, se då till att den sker så snart som möjligt efter att du har ätit något, även om det bara är en skål med gröt eller soppa. Måltiden ska gärna innehålla en del kolhydrater, för att ge kroppen glykogen som bränsle för träningspasset. Försök också att äta ett liet mellanmål kort efter träningen.

3. Ät protein om du ska styrketräna

Protein bygger upp dina muskler, så om du har tänkt att köra ett styrketräningspass är det bra att se till att äta något proteinrikt innan eller efteråt. Ägg, yoghurt, fisk, kyckling och bönor är bra alternativ. Du kan även kolla in våra mättande 5:2-recept med extra mycket protein.

LÄS MER:

Fixa formen med fasta: Här är 40 nya 5:2-recept!

5:2-recept!

Intresset för 5:2-dieten och kalorismarta rätter fortsätter att öka. Här har vår viktcoach och 5:2-expert Marie Tegnér samlat 40 kalorisnåla tips – perfekta för de dagar du fastar, eller vill hålla igen på kaloriintaget.
Läs artikeln här!

Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

52-recept

Läs också:
Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Marie Tegnér är viktcoach och 5:2-expert på MåBra.

Fastedag – och vad ska jag äta? Med MåBra:s 5:2-recept blir fastan enkel, mättande och festlig!

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Lyssna på när viktcoachen Marie Tegnér pratar chiafrön i radio

Marie Tegnér har intervjuats i P4 Gävleborg. Lyssna på vad hon har att säga om chiafrön!

MåBra:s viktcoach Marie Tegnér bjöds in till P4 Gävleborg för att berätta om årets stora chiatrend. Här kan du lyssna på radioinslaget!

Läs mer: Lyssna på när viktcoachen Marie Tegnér pratar chiafrön i radio

 

Källa: CNN.com

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Redaktionens tips