Sexexperterna: Det här är de 7 vanligaste misstagen vi gör i sängen

Par som håller handen under en intim stund.

Det är mer eller mindre omöjligt att alltid ha ett sexliv som är på topp. Är man i en långvarig relation fastnar man dessutom ofta i att sexet följer samma mönster. Det är helt normalt, på samma sätt som att sexlusten kan gå upp och ner i perioder.

Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen
1:28

Efter reklamen: Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen

(1:28)

Slå på ljud

Tre sexexperter har för The Sun delat med sig av vad vi ofta gör för misstag i sängen och tips på vad vi kan göra istället.

Skillnaden mellan kvinnor och män: Därför har vi sex

7 vanligaste misstagen vi gör under sex

Det är inget fel alls i att sexlivet går på rutin. Men om det är så att någon av er inte längre känner sig nöjda med sexlivet eller bara tycker att det börjar bli lite upprepande så se över om det kan vara så att ni gör någon av de här vanliga misstagen.

Med enkla medel kan man höja stämningen massor!

1. Prioriterar orgasmen

De allra flesta strävar efter att uppnå orgasm under sex, vilket absolut inte är fel. Men det bör inte vara det enda man fokuserar på.

I stället föreslår experterna att vi ser på orgasmen som en positiv effekt av sexet – som ju är så mycket annat också. Genom att enbart prioritera orgasmen sätter man onödig press på båda parter.

Prova i stället att ta det lugnt, vara närvarande och njuta av upplevelsen med din andra hälft oavsett vad utgången sedan blir.

Se ocksåövningarna som ger starkare orgasmer och gör sexet bättre.

2. Tittar på klockan

Barnen kommer hem snart, någon av er måste i väg eller så är det någonting annat som gör att ni har ont om tid.

Men att titta på klockan är ett störningsmoment som bidrar till press och alla vet vi ju att press inte direkt är en stämningshöjare.

Överväg att låta bli att ha sex när det är stressigt eller försök i alla fall att vara med i matchen under akten.

De 5 bästa men ofta bortglömda sexställningarna för kvinnor enligt experter

3. Samma sexställningar varje gång

Alla är vi mer eller mindre vanemänniskor så förr eller senare hamnar vi nog alla där eftersom det ju faktiskt fungerar. Men det finns ju oerhört många olika sexställningar där ute så varför inte prova någonting annat?

Ni kan ju alltid falla tillbaka om det inte visar sig vara spännande med någonting nytt…

Se också3 tips för underbart sex trots trötthet.

4. Stämmer inte av

Kommunikation är nyckeln i alla relationer så det finns ingen anledning till att detta inte borde vara ett stående inslag även innan, under och efter sex. Många missar de här bitarna.

Det betyder inte att man behöver fråga hur det är varje sekund av akten men fråga då och då om den andre gillar vad du gör och var inte rädd för att påpeka om det är någonting du själv inte tycker känns bra.

5. Tar sexet för seriöst

Det kan vara lätt att tänka att varje sexakt ska vara perfekt men vad är någonsin det här i livet? ”Tråkigt sex” kan vara nog så viktigt ibland.

Många lägger press på sig själva för att man har inspirerats av tv-serier eller filmer till exempel. Men i verkligheten ser det ju faktiskt inte ut så alltid.

Har sexet blivit tråkigt? Experternas 14 knep för att hetta upp det

6. Är för mätta eller för hungriga

Humöret är inte alltid på topp för sex när vi är hungriga och är vi för mätta känner vi oss lätt sömniga istället. Då kan det vara klokt att låta bli.

Sex är trots allt en fysisk aktivitet som ofta kräver skärpa för att det ska bli bra. Att ha ätit en lättare måltid innan kan därför vara att föredra.

7. Håller sexet till sovrummet

Det kan vara lätt att separera sexet från resten av vad det innebär att vara i en relation. Men låt gärna intimiteten få följa med till andra områden både i hemmet och i livet om ni inte redan gör det.

Målet är inte att göra varandra upphetsade utan snarare att komma närmre varandra och att hålla förväntningarna vid liv.

Källa: The Sun

Foto: TT

Se också: 10 frågor om sex som alla undrar över
1:27

Efter reklamen: Se också: 10 frågor om sex som alla undrar över

(1:27)

Slå på ljud