Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

De enda hårvårdsprodukterna du faktiskt behöver – skippa resten

20 okt, 2021 
Friskt hår och person som häller ut schampo i handen
Att hålla håret friskt och livfullt behöver inte kosta skjortan. Låt dig inte luras av alla reklambudskap, här är de enda hårvårdsprodukterna som behövs för en god hårhälsa.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Att hålla sig till få antal hårvårdsprodukter är bra för både plånbok och miljö. I vissa fall kan det till och med vara fördelaktigt för hårets kvalité. Detta för att en så kallad ”cocktail-effekt” då undviks.

Idag är det många som förespråkar metoder som helt går ut på att skippa hårvårdsprodukter innehållandes kemikalier. Antingen genom att tvätta med naturliga produkter som exempelvis aleppotvål och surskölj, eller genom Water Only-metoden – då man tvättar håret enbart med vatten.

Men detta är inte för alla – vissa bara älskar känslan av nytvättat hår och doften av schampo och balsam. Så om du vill hålla dig till få antal produkter utan att kompromissa på hårets kvalité – är det här ENDA produkterna du behöver.

Annons

Enda hårvårdsprodukterna du egentligen behöver

1. Återfuktande schampo och balsam

Välj ett schampo och balsam som passar din hårtyp och som helst inte innehåller parabener eller andra konstlade ingredienser. Tänk också på att du helst bara ska schamponera håret i hårbotten – och balsamera i topparna, för att inte slita mer än nödvändigt under tvättarna.

2. Hårolja eller serum

Mellan tvättarna kan det vara bra att regelbundet återfukta håret (eller hårbotten om den är torr) med en härlig hårolja, leave in-balsam eller ett serum. Det ger håret lite extra skydd mot sådant som sliter på det i vardagen, exempelvis att man sätter upp håret i en knut.

3. Hårinpackning eller hårmask

De allra flesta hår mår bra av att regelbundet få en näringsboost. Men framför allt är det viktigt för de som har torrt hår, eller som kanske färgar eller på annat sätt behandlar håret regelbundet. Då kan en hårinpackning en gång i veckan ungefär göra underverk.

4. Sol- och värmeskydd

Det här behövs bara om man faktiskt använder sig av värmestyling, eller vet med sig att man ska ligga vid stranden en hel dag. Vill man ha friskt hår är de ett måste vid dessa tillfällen – men så klart inte annars.

Källa: BeBeautiful
Foto: Unsplash

Annons