Artikeln innehåller reklamlänkar

Populära värmeskydd för håret – 15 bra shoppingtips!

Skydda håret med ett värmeskydd innan du stylar håret med hårfön, locktång eller ja – vilken värmestyling som helst.

Därför ska du använda värmeskydd

Värmen torkar ut håret och gör det lätt slitet och torrt men med ett värmeskydd återfuktas håret och skyddas mot värmen. Värmeskydd finns i olika former som spray, creme eller olja som lägger sig som en tunn hinna på hårstrånastråna och skyddar dem mot värmen och motverkar frissighet.

Ett hår som fönas eller stylas med värmeverktyg ofta utan värmeskydd bli lätt torrt och slitet med kluvna hårtoppar.

Applicera värmeskyddet när det fortfarande är lite blött eller fuktigt efter tvätt, spreja eller fördela produkten med händerna i håret och lägg lite extra fokus på topparna. Sedan är det dags för grunden. Börja med att värma upp håret långsamt, om det går att reglera värmen på din hårfön.

Tänk på att även solen kan ge värmeskador på håret så det är inte fel att ta med ett värmeskydd i strandväskan.

Populära värmeskydd för håret

Vilket värmeskydd ska man välja? Det finns såklart massor av bra varianter på marknaden, vi listar några av de mest populära värmeskydden!

värmeskydd sebastian

Värmeskydd från Sebastian som gör håret lent, mjukt och glänsande, finns att köpa här. (länk till Lyko)

ghd värmeskydd

Ghd, förkortning på Good hair days, är framförallt kända för sina hårfönar och stylingverktyg, men de har även tagit fram värmeskyddande produkter. Bodyguard heat protect spray skyddar ditt hår under stylingen, finns att köpa här. (länk till Nordicfeel)

uniq one värmeskyddande spray

Uniq One all in one-spray är precis vad det låter som, ett leave in-spray som skyddar håret mot värme UVA/UVB-strålar, mot frissighet och gör håret glansigt och lent, finns att köpa här. (länk till Lyko)

värmeskydd från Joico

Joicos K-pak är ett värmeskyddande spray som gör håret silkesmjukt och som öven skyddar mot solens UV-strålar, finns att köpa här. (länk till Lyko)

kerastase varmeskydd

Kérastase Genesis är ett värmeskyddande spray som går att applicera i både vått och torrt hår, finns att köpa här. (länk till Lyko)

maria nila värmeskydd

Värmeskyddande cremespray från Maria Nila som skyddar hårstråna under stylingen och som även skyddar håret mot UV-strålar och motverkar färgbortfall, finns att köpa här. (länk till Nordicfeel)

värmeskydd från björk

Värmeskyddande spray från Björk som vårdar och förebygger kluvna toppar, finns att köpa här. (länk till Lyko)

bjuwti hårolja

Mulateiro oil är en hårolja från Bjuwti som reparerar och vårdar håret, finns att köpa här. (länk till Lyko)

hårolja från lanza

Värmeskyddande hårolja med keratin från Lanza som skyddar håret mor både värme och UV-strålar, förebygger frissighet och som gör håret mjukt och lent, finns att köpa här. (länk till Lyko)

värmeskydd kevin murphy

Kevin Murphys Heated defense är ett sulfat- och parabenfritt hårskum som ger värmeskydd upp till 230 grader, finns att köpa här. (länk till Lyko)

osis schwarzkopf värmeskydd

Schwarzkopf professionals Osis+ värmeskyddande spray skyddar upp till 230 grader och ger ett långvarigt resultat, finns att köpa här. (länk till Lyko)

Ida Warg värmeskydd

Ida Wargs värmeskydd innehåller provitamin B5 som motverkar värmeskador och gör håret glansigt, finns att köpa här. (länk till Nordicfeel)

moroccan oil värmeskydd

Värmeskydd från Moroccan Oil som skyddar håret upp till 230 grader, finns att köpa här. (länk till Nordicfeel)

Elnett värmeskydd

Elnett heat protect styling spray straight från L'Oreal gör håret slätt och lent samtidigt som det skyddar stråna mot värmen, finns att köpa här. (länk till Nordicfeel)

Vision haircare värmeskydd

Värmeskyddande spray från Vision Haircare som innehåller B-vitamin som skyddar håret och förebygger värmeskador och gör håret glansigt, finns att köpa här. (länk till Lyko)

Foto: TT

Kort frisyr? Så fixar du lockarna!
1:46

Efter reklamen: Kort frisyr? Så fixar du lockarna!

(1:46)

Slå på ljud

Utvald läsning