Professorn om vad som sker när du kissar i duschen

Kissa i duschen

Att kissa i duschen är det få som pratar öppet om, men det betyder inte att det är ovanligt. Faktum är att det är mer vanligt en man kan tro med tanke hur tabu det känns att prata om det. I en undersökning som det brittiska företaget Showers to You gjorde så erkänner 76% procent att de kissar i duschen.

LÄS MER: Därför luktar ditt kiss illa: 7 orsaker

Därför är det helt okej

Enligt urologen Jamin Brahmbhatt som arbetar som assisterande professor på UFC College of Medicine i Florida är det helt okej att kissa i duschen.

— Generellt så är urin sterilt eftersom att det inte har några levande organismer, berättar Jamin Brahmbhatt för magasinet Health.

Se ocksådärför ska du inte kissa när du egentligen inte behöver.

Dock är rekommendationen att du kissar i din egen dusch och inte i en offentlig då urin inte är sterilt i hundra procent av fallen.

— Men så är inte alltid fallet då man kan ha en urinvägsinfektion. Dessutom kan urin ta med sig bakterier som finns i underlivet på vägen ut, fortsätter han.

Vad urin består av beror helt på vad man äter, dricker och om man tagit mediciner eller andra substanser.

— Beroende på hur mycket vätska du får i dig så består 90% av ditt urin av vatten. Resten är salter och föreningar som filtrerats ur din kropp, säger Dr. Brahmbhatt.

Slå på ljud

Renare än man tror

Att kissa i duschen är därför inte så äckligt som man tror, då det egentligen är vatten med lite salt.

— Om du tänker på det så är urin förmodligen ”renare” än det du tvättar bort från din hud när du duschar på morgonen eller efter att du tränat.

Ett sår på kroppen är ingen anledning till att undvika att kissa i duschen fortsätter Dr.Brahmbhatt.

— Det finns människor som menar på att urin kan användas som antiseptisk vätska när du har ett öppet sår, du kan kissa på såret för att undvika infektioner. Men forskningen bakom denna teori är inte särskilt stark.

Slutsatsen är alltså att det inte är så farligt som man tror att kissa i duschen.

LÄS MER

Här är jobben där otrohet är vanligast

8 ofrivilliga kroppsljud – och vad de betyder

7 fraser du ofta hör från sociopater i en relation