6 anledningar att dricka äppelcidervinäger – varje dag

Städa med vinäger.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Det finns flera goda anledningar att dricka ett par matskedar äppelcidervinäger varje dag. Varför inte göra det till en del av dina frukostvanor? Din kropp kommer att tacka dig! 

Äppelcidervinäger finns också som kapslar i hälsobutiker, men varför gå över ån efter vatten när du kan få det till ett superbilligt pris i vilken livsmedelsbutik som helst? Här får du 6 riktigt goda anledningar till att alltid ha en flaska hemma. 

6 anledningar att dricka äppelcidervinäger

Hjälper med viktminskning

Utöver matlagning är äppelcidervinäger kanske mest känt för att vara en bra hjälp under viktminskning.

Förklaringen till att det funkar att dricka äppelcidervinäger när du vill gå ner i vikt är att ättiksyran minskar din aptit, får fart på din ämnesomsättning och hjälper dig att bli av med vattenbindning i kroppen.

Äppelcidervinäger är bra för din hud!

Äppelcidervinäger är jättebra för din hud, speciellt om du har problem med akne.

När du dricker äppelcidervinäger får du i dig vätskans antibakteriella egenskaper som hjälper dig att hålla aknen under kontroll, gör huden mjukare, får bort akne samt balanserar hudens PH-värde.

Hjälper mot nästäppa

Äppelcidervinäger innehåller kalium och syror som kan göra att segt snor och slem blir tunnare och att bakterier inte förökar sig lika snabbt. Nästa gång du är täppt i näsan; blanda en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och drick!

Äppelcidervinäger är bra för magen!

Är din mage orolig? Blanda bara ett par matskedar med lite vatten och drick upp. Äppelcidervinägern hjälper att lugna magen och mildrar symptomen.

Du kan också dricka lite äppelcidervinäger för att förhindra magont. Om du ska äta något du vet att din mage inte gillar kan det vara en bra idé att dricka äppelcidervatten en halvtimme före middagen. 

Lindrar halsont

Rosslar det i halsen? Blanda 0,5 dl äppelcidervinäger med 0,5 dl vatten och gurgla en gång i timmen. Vätskan hjälper till att ta död på bakterier och motar infektionen.

Äppelcidervinäger sänker kolesterol

I en japansk studie hade testpersonerna lägre kolesterolvärde efter att de druckit två matskedar äppelcidervinäger om dagen under en period.

Självklart behövs fler studier för att verkligen bevisa att det är så, men äppelcidervinäger har inga otrevliga biverkningar så det kan inte skada att prova!

Källa: TipHero  Text: Malin Perlheden   Bild: Shutterstock

Läs mer:

Switchel – så gör du trendiga vinägerdrinken!

Vinn viktkampen – med vanlig vinäger!

Redaktionens tips
Dela på: