5 saker som händer när du slutar ha sex

Det här händer när du slutar ha sex

Ligg dig lugnare, friskare och gladare. Sex är bra för både förhållandet och hälsan, kolla här vad som kan hända om du slarvar:

1. Du blir mer stressad

Stressen kan påverka din hörsel.

Personer som har sex minst en gång varannan vecka är bättre på att hantera stress, påfrestningar och tala inför publik. Detta beror på att kroppen under sexakten utsöndrar positiva hormoner som endorfiner och oxytocin, vilka ger högre smärttröskel och större känsla av tillfredsställelse.

2. Du blir lättare sjuk

Mindre sex ger minskad exponering för bakterier. Även om detta låter bra bidrar det till att ditt immunförsvar försämras. Att ha samlag en till två gånger i veckan gör att ditt skydd mot infektioner ökar med hela 30 procent, enligt amerikansk forskning. Studier vittnar också om att regelbunden utlösning för män minskar riskerna för prostatacancer med 20 procent.

3. Du blir oftare irriterad

Negativa känslor kan vara hälsosamt.

Får du inte tillräckligt mycket kroppskontakt kan du bli nervös och irriterad. När kroppar rör vid varandra produceras en kaskad av goda hormoner som tränger undan kortisol och adrenalin som skapar obehag, stress och utmattning. Även ditt självförtroende och din självbild kan sjunka om du inte bekräftas genom beröring.

Läs mer: Enligt männen: 10 vanliga fel kvinnor gör i sängen

4. Du blir fortare deppig

Kvinnor som slutar ha sex är mer benägna att känna sig nedstämda och deprimerade. En bidragande orsak är att utsöndringen av hormonerna melatonin, serotonin och oxytocin uteblir. Ett annat skäl, enligt forskarna, är att vissa föreningar i mannens sperma har humörhöjande effekter på kvinnor.

5. Du kan få hjärtbesvär

Brustet hjärta orsakas av stress

Ett bra samliv har en direkt koppling till dina blodkärl och din hjärthälsa. Genom att ligga mycket minskar du risken för diverse hjärt-kärlsjukdomar och får ett stabilare blodtryck.

Slutsats: Sex håller dig lugn, stark, glad och frisk – så glöm inte att vårda kärleken!

Psst! Här hittar du ALLT vi skrivit om sex och sexuell hälsa!

Missa inte:

Man och kvinnoben sticker ut bakom möbel.

5 knep som tar dina orgasmer till oanade höjder