BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Ät dig till plattare mage – på fyra dagar!

14 jun, 2016 
Ge muffinsmidjan en match den sent ska glömma. Här är smartaste sätten att bli kvitt putbuken en gång för alla. Och metoderna är garanterat situps-fria!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den amerikanska succéboken Flat Belly Diet av Liz Vaccariello och Cynthia Sass listar de enklaste knepen som ger dig en platt mage. Författarna menar att kosten är a och o när det gäller midjemåttet, men har inte fokus på matens energimängd. Istället har de fokuserat på enkla knep som motverkar upplåst och svullen mage.

Följer du de enkla knepen lovar de en märkbar skillnad – redan på fyra dagar!

Läs också: Platt mage – med världens 6 bästa magövningar!

Krydda smart

Färdiga kryddblandningar innehåller ofta ett stor mängd salt, likaså processad mat. Prova att byta ut dem mot rena kryddor utan tillsatser och skippa rätterna från frysdisken.

Saltet gör att du binder onödigt mycket vätska, något som ger utslag på både midjemått och vågen.

Drick vatten

Undvik bubbliga drycker eftersom kolsyran har en förmåga att blåsa upp mer än bara partystämningen. Satsa istället på vanligt kranvatten för att hålla vätskebalansen i schack, gärna 8 glas om dagen.

Annons

Juice, kaffe och andra drycker med hög syrahalt har också en negativ effekt på magens hälsa – och utseende, eftersom de ger en uppsvälld effekt. Prova att vara utan i några dagar så ser du!

Läs mer: Platt mage med världens bästa magövning

Ducka för kolhydrater

Kroppen lagrar kolhydraterna som energikälla. Processen gör att musklerna lagrar onödigt mycket vatten, för varje gram kolhydrat som lagras binds nämligen motsvarande 3 gram vatten. Om du inte planerar en större fysisk ansträngning är den här typen av lagerhållning onödig.

Att dra ner på kolhydraterna gör att kroppen ”nallar” från det redan existerande energiförrådet, med resultatet att du blir av med onödig vätska. Prova att ersätta vitt bröd med fullkorn, gör pålägget proteinrikt och knapra nötter istället för chips på kvällskvisten.

Undvik rå frukt

Ångkoka, konservera eller torka – bara du inte äter dina gröna godsaker i färskt tillstånd. Dels kan fruktens socker, fruktos, orsaka orolig och uppsvälld mage. Fruktosintolerans är vanligt förekommande, läs mer om det här!

Annons

I vissa fall är problemen värre och tillståndet har gått över till fruktosmalabsorption, här hittar du en fördjupning i det ämnet.

Men kokta eller torkade frukter tar också mindre plats i mage och tarmsystem, vilket gör dem lättare att smälta.

Hej då het sås

Gillar du stark mat? Prova att låta magen vila från dina smakpreferenser under en vecka – det kan göra stor skillnad! Stark mat som peppar, chili, vitlök, senap etc ökar produktionen av magsyra. Detta kan i sin tur orsaka irritationer i mage och tarm – med smärta och en känsla av uppblåshet som följd.

Läs också: Platt mage NU – med MåBra:s magspecial!

Spotta ut tuggummit

När du tuggar tuggummi sväljer du också luft, som sedan tar sig ner i magsystemet och orsakar uppblåsthet och svullnad. Är du sugen på något att tugga på, prova en näve nötter eller osaltade solroskärnor.

Farväl fett!

Det tar lång tid för magen att smälta fet mat, därför blir också mättnadskänslan kraftfullare när du ätit någonting fett – och din mage kan bli uppsvälld av matsmältningen. En vecka där pommes frites, fiskpinnar, lökringar och annan stekt eller friterad mat är bannlyst kan vara värt ett försök.

Ha också som vana att promenera efter måltiden, det tar minst fem minuter för magsystemet att reagera på den fysiska aktiviteten – men det kan vara värt det.

KÄLLA: Boken Flat Belly Diet BILD: Thinkstock

Bli mätt & bränn fett: Allt om RS-dieten!

Ät rätt sorts kolhydrater och boosta både ork och viktnedgång, menar experterna.

Läs mer här: Så går du ner i vikt med RS-dieten

Annons