TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Få en nytändning: Träna tillsammans – och håll ihop längre!

06 apr, 2022 
par som tränar tillsammans
Forskning visar att träning inte bara boostar hälsan – det kan blåsa liv i trötta förhållanden också. Av flera olika anledningar. Här är några av dem!
Annons

Alla förhållanden har perioder då man inte är helt synkade, inte har lika stor sexlust eller en känsla av att man inte är så nära varandra som man en gång varit.

Börjar ni känna att ni mest bråkar eller att ni glider ifrån varandra så kanske det är dags att prova något nytt tillsammans? Enligt forskning så är träning tillsammans något som kan hjälpa er upptäcka varandra på nytt.

Se även: 6 anledningar att styrketräna mer

6 anledningar till att styrketräna merBrand logo
6 anledningar till att styrketräna mer

Fördelar med att träna tillsammans som par

Att träna tillsammans handlar inte bara om att man tillbringar tid tillsammans, det finns fler fördelar. Här listar vi några av dem.

Par som tränar ihop känner sig närmre varandra

När vi tränar frigörs en massa må bra-hormoner som gör oss glada och ger en tillfredsställande känsla. Svettas man tillsammans kommer man att associera de här härliga känslorna med sin partner. Man känner sig närmre varandra.

Annons

Det finns också studier som visar att par som tränar ihop känner sig mer nöjda i sina förhållandet. Dessutom kan träning höja sexlusten, bland annat då blodcirkulationen kommer igång mer, vilket också kan föra er närmre varandra.

Att jobba mot mål tillsammans kan gå lättare

Att jobba tillsammans mot träningsmål kan gör att man jobbar bra ihop när det gäller annat i livet också. När man tränar ihop gäller det att motivera varandra, övervinna hinder tillsammans och lyfta varandra.

Ni visar att ni är viktiga för varandra

Att ta sig tid att träna tillsammans och hålla sig till en gemensam plan som man har satt upp tillsammans, gör att man visar intresse. Ni visar att ni tar er tid för att utvecklas ihop och bygger på er relation.

Ni får ett gemensamt intresse

När man känner att man är på väg att glida ifrån varandra kan det vara bra att göra något nytt ihop. Ni får något att prata om och diskutera och tillbringar mer tid ihop. Man behöver inte alltid ha samma träningsmål, det viktiga är att ni stöttar varandra.

Annons

Delad träningsglädje är dubbel glädje

Tränar vi tillsammans tar vi inte bara i mer, vi blir dessutom ännu lite gladare än om vi tränar på egen hand. Det finns också studier som visar att träning tillsammans kan bygga bättre samarbete.

Vad är bäst att träna tillsammans då?

Ni väljer förstås helt själva vad ni vill träna, efter vad ni båda gillar och kan tänka er att göra. Promenader kan vara en bra början och är ofta ett sätt att lätt börja prata med varandra på. Inte minst kan en del uppleva det vara lättare att prata om lite jobbigare saker, då man inte har ögonkontakt.

Att styrketräna ihop kan göra att man hjälps åt med vikter och att stötta varandra. Att börja med en helt ny sport tillsammans kan också vara roligt, då båda är nybörjare och ni får utvecklas ihop.

Källa: Wellandgood Foto: TT

Annons