TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

För trött för att träna på morgonen? Testa det här!

16 sep, 2021 
Morgonträning
Skulle du helst ha träningen avklarad redan före frukost? Men har samtidigt svårt för morgonträning? Testa något av det här för att ändå få till ett tidigt pass.
Annons
5 anledningar att träna rörlighetBrand logo
5 anledningar att träna rörlighet

En del skuttar upp ur sängen och drar på sig löpartightsen för en härligt uppfriskande morgontur.

Andra … snoozar på instinkt när klockan ringer och tänker att träningen får bli en annan gång …

Välj morgonträning som passar DIG

Tillhör du den senare men ändå gärna vill få till träningen på morgonkvisten så kanske du behöver tänka om kring vad du ska ägna dig åt för träningsform.

Med lugnare träning kanske tröskeln inte känns lika hög att ta sig över. Dessutom kan många tycka att det är skönt att inte dra på för hårt direkt när man har vaknat.

4 träningsformer som passar bra på morgonen

Här är några träningsformer som låter kroppen vakna till i lugn och ro, samtidigt som du får till ett skönt morgonpass.

Annons

Rörlighet

För den som upplever att kroppen känns stel och orörlig på morgonen kan ett rörlighetspass vara guld att inleda dagen med.

Det behöver inte ta lång tid men kan snabbt ge en skönare känsla i kroppen. När du tränar rörlighet mjukar du upp muskler och smörjer lederna, i lugn och ro.

Du väcker helt enkelt kroppen på bästa sätt.

Styrka i långsamt tempo

Om du gillar att träna styrka så kan ett sätt att få till styrketräning direkt på morgonen vara att göra styrkeövningar mer långsamt och kontrollerat.

Kanske med bara kroppsvikten som motstånd för att få en mjukstart. Gör till exempel basövningar som benböj, utfallssteg och armhävningar men i ett väldigt lugnt tempo.

Fokusera på att göra övningarna med fin teknik istället för att göra väldigt många.

Yoga

Precis som när man tränar rörlighet kan yogan hjälpa oss att mjuka upp leder och muskler, vilket blir en skön start på dagen.

Det finns många olika varianter av yoga men väljer du dessutom ett pass som ger dig energi så kommer du dessutom vakna till ordentligt.

Det finns många övningar att välja på men övningar där du står upp och ned är en variant som ger kraft. Du kan också använda dig av andning för att samla ny energi.

Lågintensiv träning

Att rivstarta en morgon med att springa intervaller passar några få. Men att komma igång med en morgonpromenad eller en lugn cykeltur brukar de flesta kunna njuta av.

Kroppen kommer igång medan du får rensa huvudet och när du är klar är du redo att börja dagen med mer fokus.

Foto: TT

Annons