Raseri-yoga – nya träningstrenden som involverar öl och svordomar

rage yoga öl svordommar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Tycker du traditionell yoga är för strikt och tråkig? Då kan den nya träningsformen raseri-yoga vara något för dig! Grundaren av yogaformen, Lindsay Istace, beskriver trenden som ”en alternativ yogaform för den moderna tuffingen”. Hon säger att tanken bakom idéen var att hitta en yogaform för den som behöver hitta sitt grundfokus och lugn på ett annat sätt än den traditionella yogan tillåter.

– Jag säger till människor att raseri-yoga är som en inkörsport till den klassiska yogan. Vi gör fortfarande andningsarbete och traditionella poser och filosofier men vi närmar oss det på ett sätt som inte känns lika hotfullt och prestigefyllt, säger Lindsey Istace till sajten Health.

Ett yogapass med öl, hårdrock och svordomar

Hur yogapasset är uppbyggt skiljer sig mycket beroende på vem som leder klassen men instruktörerna är uppmanade till att välja annorlunda och lite alternativa miljöer så som pubar och bryggerier. Något som också gör det möjligt för deltagarna att fylla på vätskebalanserna under passet med en öl eller två.

Vissa klasser har en känsla av rockkonsert medan andra är fyllda av hård krigarenergi. Men grundtanken är densamma. Du ska känna dig som en riktig tuffing som vägrar be om ursäkt för den du är! Det är även två kvalitéer grundaren Lindsay hoppas deltagarna kommer bära med sig när de lämnat klassen. Hon menar också att deltagarna ska känna sig fria att under klassen skrika ut de känslor som tynger ner dem och att det är helt okej att låta svordomarna flöda.

Kanske är det yogaformen du väntat på och inte ens visste att du behövde? Men om raseri-yogan inte känns som din kopp te finns fortfarande Champagne-yoga, Get-yoga och Öl-yoga för dig som vill sätta extra krydda på ditt yogapass.

Källa: Health Foto: TT

Läs mer:

Stor yogaguide: 12 yogaformer – vilken passar dig?

Så lite behöver du yoga för att förbättra hälsan

Yinyoga för nybörjare – 5 sköna övningar

Redaktionens tips
Dela på: