8 sätt att hitta mer tid för träning

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Tidsbrist är en av de vanligaste ursäkterna till att vi skippar den livsviktiga motionen. Men nu är det dags att syna dina ursäkter i sömmarna – du har faktiskt mer träningstid än du tror!

Här är 8 knep för dig som har ont om tid:

1. Lite är bättre än inget

Tycker du att träningen inte ”räknas” om du inte kommit iväg på ett 60-minuters gruppträningspass? Skrota det tankesättet, all motion räknas! MåBra:s träningsexpert Leila Söderholm brukar tipsa om att välja en övning varje dag som du gör 10 stycken av varje gång du till exempel går in i köket. Testa att göra 10 knäböj varje gång du går på toaletten eller 10 armhävningar varje gång du går till köket, det tar rejält!

Läs även: Så enkelt förbränner du 80 000 extra kalorier

2. Hitta rätt tidpunkt

Gå igenom morgondagen kvällen innan och fundera över var det är bäst att lägga in ett kort träningspass. Det kan variera från dag till dag: en dag funkar det bäst på morgonen innan du duschar; en annan dag är det bättre att träna på lunchen. Planera in din träning istället för att vänta på att det bara ska dyka upp en lucka.

3. Var förberedd

Dina kvällsplaner blev inställda och du skulle kunna gå och träna – om du bara hade träningskläderna med dig. Se till att alltid vara redo för ett träningspass genom att till exempel ha ett par träningsskor liggande i bilen eller en yogamatta på kontoret. Du kan till och med ha två träningsväskor packade: en hemma och en på jobbet.

4. Använd YouTube

Hinner du inte iväg till gruppträningspasset? Sök upp en träningsvideo på YouTube istället – helt gratis och du kan göra det hemma. Skriv in till exempel yoga och välj en video som inte är längre än att du hinner med den.
Video: Så smygtränar du dig i form!

5. Involvera familjen

Har du barn som gör att du inte hinner träna? Välj en rolig aktivitet och träna tillsammans hela familjen! Det är inte heller konstigare att fixa barnvakt för att gå och träna än att fixa barnvakt för att gå på bio. Vissa gym erbjuder till och med barnpassning.
Läs även: Så får du hela familjen att vilja träna

6. Öka intensiteten

Få ut mer av ett kortare träningspass genom att jobba i ett högre tempo. Enligt 5:2-gurun Michael Mosley räcker det med tre minuters intensiv träning per vecka för att öka fettförbränningen!
Läs även: Nya snabba träningstrenden gör dig fit på nolltid

7. Värva vännerna

Vill du slippa välja mellan att gå till gymmet och att träffa kompisarna? Slå ihop aktiviteterna! Gå och simma ihop med en väninna, ta en promenad tillsammans istället för att fika eller cykla till och från tjejmiddagen.

Läs även: 7 bra anledningar att träna med en kompis

8. Maximera tiden

Fundera över om det finns saker du gör idag som du skulle kunna slå ihop med att träna. Kan du titta på ditt favoritprogram från träningscykeln eller lyssna på en ljudbok samtidigt som du powerwalkar? Att stå upp och jobba är också ett bra sätt att bränna fler kalorier.

LÄS MER:

Öka förbränningen – stor guide!

Varsågod, här har vi samlat alla enkla tips som skruvar upp din förbränningstakt. Klicka för att ta del av 20 effektiva knep!

Stor guide: Så ökar du fettförbränningen!

 

Maten som kan krympa dina fettceller

Här är mat att njuta av i dubbel bemärkelse: varje mättande tugga ger nämligen fettcellerna en ordentlig match!

Maten som krymper dina fettceller!

 

Fruktsalladen som ger dig plattare mage

En härlig fruktfrossa är en välbehövd vitaminbomb så här års. Med rätt ingredienser i fruktsalladen kan du dessutom räkna med en snävare midja på sikt!

Fruktsalladen som ger dig plattare mage

 

Källa: US News & World Report

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Redaktionens tips
Dela på: