TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

7 bra anledningar att träna tillsammans med en kompis

23 jan, 2015 
Vill du komma igång med träningen på allvar kan du glömma devisen "ensam är stark". Här är 7 goda skäl att genast skaffa en träningskompis!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

1. Du planerar din träning i förväg
Tänker du att du ska komma iväg till gymmet någon dag i veckan, när du får tid över? Risken är stor att det aldrig blir av. Ska du istället träna tillsammans med en kompis tvingas ni synka era träningscheman och boka in passen i förväg, så att de passar bådas planer. Då är chansen betydligt större att träningen blir av.

2. Träningen blir roligare
Om du tränar ihop med en vän blir passet genast roligare och du får ytterligare en anledning att se fram emot träningen. Välj en träningskompis som sprider bra energi och gör dig glad. Det, i kombination med må-bra-endorfinerna från motionen, gör att varje träningspass blir en rejäl humörhöjare.

3. Du tränar hårdare

Du tar ut dig mer och tränar mer effektivt om du motionerar ihop med någon, visar en studie. På så sätt får du ut mer av träningspasset, utan att det tar längre tid. Läs mer om studien här!

4. Det är mindre risk att du hoppar av

Annons

Det regnar ute, du känner dig trött och inte ett dugg träningssugen. Om du tänkt träna utan sällskap är risken stor att du skippar passet, men om du bestämt träff med någon kommer du antagligen att gå dit ändå, för att inte svika din vän. Väl på gymmet brukar olustkänslan försvinna, du får ny energi av att röra på dig och efteråt brukar det kännas väldigt bra att ha kommit iväg.

5. Ni kan peppa varandra

När träningen känns extra jobbig är det till stor hjälp att ha en god vän vid din sida, som kan påminna dig om hur bra du kämpar och hur långt du kommit. En vänlig och uppmuntrande röst kan göra under för träningsmotivationen. Du har också någon att fira framgångarna med!

6. Du får mer tid över

Om du har svårt att hinna med både träningen och ett socialt liv är kompisträning den perfekta lösningen. Då slår du nämligen två flugor i en smäll: du får träffa vänner och röra på dig samtidigt. Går ni till gymmet hinner ni småprata lite innan passet, kanske basta ihop efteråt eller rentav ta en fika. Andra bra aktiviteter är att ses flera stycken och powerwalka ihop eller samla ett lag och sporta en kväll i veckan.

7. Ni inspirerar andra

Goda vanor smittar! Bli inte förvånad om fler vänner blir nyfikna och vill ansluta sig när de hör om hur trevligt du och din träningskompis har det och hur bra ni mår.

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons