Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Elitstyrkans hemligheter vann Kristallen 2021 – då kommer säsong 2

01 sep, 2021 
Ledarna för programmet, KP, Bella, Pam och Slam.
Första säsongen av Elitstyrkans hemligheter Sverige blev en riktig tittarfavorit, och nyligen stod det klart att programmet vann en kristall i kategorin Årets dokusåpa. Detta vet vi om säsong två.
Annons
Elin Härkönen, om utmaningarna i Elitstyrkans hemligheter SverigeBrand logo
Elin Härkönen, om utmaningarna i Elitstyrkans hemligheter Sverige

Kristallens vinnare i kategorin "Årets dokusåpa" 2021 – Elitstyrkans hemligheter Sverige är programmet som sägs ge deltagarna sitt livs hårdaste psykiska och fysiska prövning. Något som också verkar stämma, om man lyssnar till flertalet av de medverkandes uttalanden som gjorts efter inspelningen av förra årets säsong.

Så här sa exempelvis kampsportaren Madeleine Vall Beijner, 37, efter att hon kommit hem från inspelningen, till oss på MåBra.

Madeleine Vall Beijner i programmets militäruniform
Madeleine Vall Beijner. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

– Jag är fascinerad över hur snabbt det går att bryta ner en människa, och då är det ändå inte svaga människor som är med i programmet. Men att vara nedfrusen, utan sömn, utan mat och med tunga fysiska övningar i timmar … Och sedan alla rädslor på det. Det går snabbt att brytas ner och bli en mycket svagare version av sig själv då.

Annons

Träningsprofilen Elin Härkonen, 27, uttrycket sig på liknande sätt över sin medverkan, också till oss på MåBra.

Elin Härkonen i programmets militäruniform
Elin Härkonen. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

– Det var fruktansvärt jobbigt och en erfarenhet för livet. Jag fick så mycket insikter om vad som kan hända när man är pressad. Och insikter om mig själv och mina beteenden.

Det var inte de enda insikter Elin Härkonen fick i programmet. Hon blev också förälskad och tillsammans med en av seriens vinnare – proffsboxaren Anthony Yigit. Se dem uttrycka sin kärlek till varandra här.

Annons

De vann Elitstyrkans hemligheter Sverige 2021

Analytikern Hampus Wenklo, 31, proffsboxaren Anthony Yigit, 30 och läkaren Thomas Elengård, 53 stod segrande i reality-seriens första säsong. Så här har de i en intervju med Nyheter24 svarat på frågan vilket moment som var jobbigast.

Anthony: För mig var det att klättra upp för vindkraftverket. Jag visste inte att jag var höjdrädd, och fick reda på vad vi skulle göra på väg upp.

Anthony Yigit i programmets militäruniform
Anthony Yigit. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

Hampus: För mig personligen var det sista dygnet med fångövningen mest krävande. De psykadeliska ljuden och barnskriken gjorde att jag började hallucinera och tappa verklighetsuppfattning – det var både skrämmande och lärorikt.

Annons
Hampus Wenklo i programmets militäruniform
Hampus Wenklo. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

Thomas: För min del var det utan tvekan löpningen upp och ner för grushögarna i kalkbrottet. Men jag måste erkänna att det var en bra övning även om den nästan knäckte mig. Undrar vem som kom på den?

Thomas Elengård i programmets militäruniform
Thomas Elengård. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

När börjar Elitstyrkans hemligheter säsong 2?

Direkt efter att sista avsnittet av säsong ett sänts så öppnades anmälan till säsong två av TV4. Detta var i mars månad 2021, vilket innebär att det nu gått ganska många månader sen möjligheten att ansöka till programmet stängdes. Troligen kan vi därför vänta oss att programmet börjar sända igen tidigt på år 2022. Så snart mer information släpps kommer det att uppdateras här.

Annons