Skulle du klara de tuffa testerna i Elitstyrkans hemlighet?

Elin Härkönen springer med 25 kilo på ryggen, en deltagarna hämtar luft i vattentestet och flera deltagare som kämpar med hinderbanan.
Elin Härkönen, om utmaningarna i Elitstyrkans hemligheter Sverige
Slå på ljud

Elitstyrkans hemligheter hade premiär förra veckan. I programmet testades deltagarna i extrema utmaningar där både deras fysiska och mentala styrka sattes på prov. I några av testen fick även de tuffaste och mest vältränade deltagarna se sig själva besegrade. Med i startfältet finns bland annat Elin Härkönen som beskriver tiden i Elitstyrkan såhär:

– Det var fruktansvärt jobbigt och en erfarenhet för livet. Jag fick så mycket insikter om vad som kan hända när man är pressad. Och insikter om mig själv och mina beteenden.

Du kan läsa hela vår exklusiva intervju med träningsprofilen och vad som driver henne här.

Testerna i Elitstyrkans hemligheter

I första avsnittet av Elitstyrkans hemligheter fick deltagare genomföra tre större tester. Utmaningarna anses så extrema att man i början av avsnittet går ut med att Svenska försvarsmakten inte står bakom testerna. Det är med andra ord inga övningar att testa på själv hemma. Alla övningar genomfördes dessutom på samma dag med minimal vila och återhämtning.

Test 1 – Löpning med tyngd

Springa 7 km i terräng med 25 kilo packning på ryggen.

Test 2 – Vatten-utmaningen

Med bundna händer och fötter lyckas simma ner i kallt vatten och nudda botten på 3 meters djup med fötterna. Ta sig upp till ytan för att hämta ny luft och sedan direkt ner igen. Detta skulle deltagarna upprepa till instruktören sa stopp.

Test 3 – Hinderbanan

Parvis ta sig runt en hinderbana med två bensindunkar. Dunkarna sitter ihop och väger tillsammans drygt 45 kilo. Hinderbanan är tuff och inkluderar löpning, simning och klättring. Deltagarna fick göra två varv av banan.

Se ocksåallt vi vet om Elitstyrkans hemligheter Sverige säsong 2.

Foto: Bilder från TV-programmet Elitstyrkans hemligheter på TV4.

Utvald läsning