Peg Parnevik om kroppsångesten: "Känner mig osäker, skakig, maktlös”

5 saker om Peg Parnevik du kanske inte visste
0:46

Efter reklamen: 5 saker om Peg Parnevik du kanske inte visste

(0:46)

Slå på ljud

2018 berättade Peg Parnevik i podden Pillowtalk, som hon har tillsammans med sin syster Penny Parnevik, att hon de senaste åren har kämpat med bulimi. Något som utvecklades när Peg började synas i tv-programmet Parneviks och fick kommentarer om sin kropp, kommentarerna påverkade hennes självbild.
– Vissa skrev att jag hade en lat kropp, att jag inte tränade. Jag grät väldigt mycket, sa Peg då.

Nu har Peg återigen öppnat upp sig om kampen mot hjärnspökena. Tillsammans med en bild på sin kropp berättar hon hur jobbigt det är för henne att vara på stranden.
“Allt mitt hårda arbete med min ätstörning flyger ut genom fönstret, jag känner mig osäker, skakig, maktlös. Som att jag är 14 igen och bara vill att folk ska tycka om mig och tycka att jag är snygg.”, skriver Peg i ett inlägg på Instagram.

I inlägget ifrågasätter hon hur det kan vara så jobbigt att vara på stranden.
“Det verkar som den dummaste, mest priviligerade och förvirrande saken att säga men jag är livrädd för stranddagar.”, skriver hon.

Vänder sig till sina följare

Peg vänder sig till sina nästan 250 000 följare för att peppa dem som eventuell känner igen sig.
“Jag vill bara säga att du klarar det. Andas! Hoppa i vattnet. Glöm för en sekund hur du ser ut och bara njut av solen på din hud. Tro mig, jag har slösat alldeles för många dagar med att oroa mig för min kropp och andras åsikter istället för att vara i nuet och ta ett dopp.”, skriver hon.

Flera av Pegs följare känner igen sig i Pegs tankar och många tackar henne för att hon öppnar upp sig. “Så bra du är Peg, heja dig.” och “Tack världen behöver fler som lyfter upp sånt här!! Jag lever själv med bland annat ätstörningar så jag vet vad du pratar om och du är otroligt stark.”, är några av alla kommentarer.

Utvald läsning