Hur gick det för deltagarna i Robinson 2021 sen?

Paul, Ludde och William från Robinson 2021
Alla Robinsonvinnare genom åren
1:34

Efter reklamen: Alla Robinsonvinnare genom åren

(1:34)

Slå på ljud

Årets säsong i Haparanda har bjudit på dramatik, fusk, svält och skador och i final stod Joanna Swica, Annki Nilsson och Dennis Johansson. Efter en riktig nagelbitare till sluttävling tog Dennis Johansson hem Robinson 2021.

Detta har de medverkande själva att säga om upplevelsen, och tiden efter.

Årets Robinson-vinnare – Dennis Johansson ska bli förälder

I TV4:s nyhetsmorgon uttalar han sig om den stora glädjen att vinna och att få återförenas med sin, nu gravida, sambo och kommande fru. Dock blir det inget bröllop ännu.

– Nej det har kommit lite andra planer i vägen. Framför allt så kommer hon inte i någon brudklänning just nu. Hon är gravid och vi väntar barn här i augusti, säger Dennis i Nyhetsmorgon, och fortsätter:

– Det här har man ju sett fram emot hela livet, det ska bli så himla kul.

Dennis Johansson Robinson 2021

Dennis Johansson, årets Robinson-vinnare. Foto: Linus Nilsson / TV4.

Han menar också på att livet förändrats på andra sätt efter programmet.

– Sociala medier har exploderat för mig. Det är jätteroligt. Folk pratar med mig på stan och skriver till mig. Det är jättekul med uppmärksamheten, säger han till Aftonbladet.

Delfinalisterna Joanna och Annki om sin insats och tiden efter

Båda uttrycker en stor stolthet för sin insats i tävlingen och menar på att de gett allt och varit sig själva genom hela tävlingen. Annki säger sig dock ha blivit sårad av att i efterhand få höra hur folk uttryckt sig om henne i programmet.

Annki Nilsson Robinson 2021

Anki Nilsson. Foto: Linus Nilsson / TV.

– Sedan kunde jag inte föreställa mig att det skulle vara så mycket intriger och paktande som det faktiskt var. Även om jag också var med i det så var det lite tråkigt. Jag har försökt att inte säga en massa elaka saker om folk. Jag har väl sagt att det finns några som inte hjälper till så mycket, men jag har inte kallat någon för fula ord. När jag ser produktionen så blir jag genuint ledsen att jag har blivit baktalad och blivit kallad galen och senil. Jag vet inte vad de har vunnit på det, säger Annki till Aftonbladet.

Samtidigt har hon mötts av mycket stöd från tittare.

– Jag hade nog ingen aning att det var så mycket trafik ute på Instagram och Facebook. Det var ett litet uppvaknande. Det är kul att folk hejar på en och gör tummen upp när man lägger upp en bild, säger hon till Aftonbladet.

Joanna menar å andra sidan att bråken varit nödvändiga.

Joanna Swica Robinson 2021

Joanna Swica. Foto: Linus Nilsson / TV .

– Jag tycker de har varit relevanta. Det är så det är i vanliga livet också. I en gruppdynamik så sker konflikter. Kolla bara på arbetsplatser eller liknande, säger Joanna till Aftonbladet.

Hon menar också att den nya offentligheten medfört både gott och ont.

– Nu blir man exponerad även för människor som inte gillar en i ett program som ska in och tycka. Men det är klart man kan dra nytta av en stor publik. Det blir fler som upptäcker det jag sysslar med och mitt företag, säger hon till Aftonbladet.

Ludvig Andersson kritiserar produktionen

Ludvig åkte ut avsnittet innan finalen och har på senaste uttryckt sin frustration om hur produktionen går till på sin egen Instagram. Han tycker exempelvis att hela konceptet med Gränslandet är tråkigt.

Ludvig Andersson Robinson 2021

Ludvig Andersson. Foto: Linus Nilsson / TV4.

– Bara ett sätt för TV4 att mjölk cash, skriver han på en story på sitt Instagramkonto ”Robinsonludde”.

– Det är så tydligt att produktionen styr hur de vill och väljer vilka som ska vara kvar i tävlingen. Att bygga upp gränslandet i 20 avsnitt för att sedan skicka in en tråkig jävla twist för att kunna spela ut William på detta sätt är skandal, skriver han också i ett inlägg.

Han svarar också på en tittares fråga om huruvida han hade gjort något annorlunda om han fick göra om tävlingen.

– Nu i efterhand när man märker hur illa folk tar vid av ett spel så hade jag nog varit mer ödmjuk, skriver han i sin story.

Robinson-deltagarens kritik – får för mycket hjälp

Andreas Alseryd har mötts av mycket näthat

Andreas åkte ut precis innan finaltävlingen i ett ö-råd, och har kommit dit genom att hålla ganska låg profil genom tävlingen. Ändå har han mötts av mycket näthat, berättar han för Aftonbladet.

Andreas Alseryd Robinson 2021

Andreas Alseryd. Foto: Linus Nilsson / TV4

– Givetvis är det mycket med media och sociala medier är det väldigt högt tryck på, framför allt på Instagram. Jag har fått uppleva väldigt mycket näthat, speciellt i början av programmet. Jag visste att det skulle komma, men inte i den omfattningen.

På frågan om hur han hanterar det svarar han:

– Jag ser och raderar kommentarerna och blockerar följarna. Det är det enda jag gör. Jag ska inte ge dem det nöjet att svara.

Tova-Sophia och Alexander om fusket

Alexander Chennaoui Robinson 2021

Alexander Chennaoui. Foto: Linus Nilsson / TV4

Tova-Sophia och Alexander diskades från tävlingen efter att ha åkt och handlat matvaror på en Ica-butik i närheten. Båda två beskriver orsaken till varför de valde att fuska som ett resultat av obeskrivlig uttråkning.

Men i första örådet så röstade de ut mig och jag hamnade i gränslandet. Jag var där i 15 dagar och det var väldigt långtråkigt. Då planerade vi ett litet hyss som fick orimligt stora proportioner, säger Alexander till Aftonbladet och fortsätter:

– Självklart ska man inte fuska, men vår tanke var inte att vi fuskade. För vi hade så jävla långtråkigt och chansen fanns där.

Kritik mot Robinson 2021: Utspelar sig i Norrland – utan norrlänningar

Tova-Sophia ångrar sig inte även om hon menar på att det känns lite surt då hon sett att flera hejade på henne och att hon annars hade kunnat ta sig långt.

Tova-Sophia Aronsson Robinson 2021

Tova-Sophia Aronsson. Foto: Linus Nilsson / TV4.

– Jag är inte en sån som ångrar. Under de förhållanden som var där och då så tog jag det här beslutet. Jag var uttråkad, jag tror inte att folk förstår hur tråkigt det var. Jag hade tappat sugen, helt enkelt, säger Tova-Sophia till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tänkte att det var ett kul litet upptåg, det var inte förrän efteråt som jag tänkte att jag tänkte att jag kunde bli diskad.

När Aftonbladet frågar om hennes mål framöver svarar hon att hon vill bli mamma.

– Hade jag vunnit så skulle vinsten ha gått till en surrogatmamma. För jag vill bli mamma. Det är fortfarande mitt mål. Jag vill bli mamma om ett tag.

William Seth Wenzel – vinsttippad av många

Ett inslag i årets säsong som kritiserats av många tittare var det extra ö-rådet som gjorde att William tvingades lämna tävlingen. Han själv dock verkar nöjd med upplevelsen och tycker den uppmärksamhet han mötts av från tittare efter programmet är kul.

Wiliam Seth Wenzel Robinson 2021

William Seth Wenzel. Foto: Linus Nilsson / TV4.

– Jag blir igenkänd på stan och det är ju kul ibland. Men det är ett heltidsjobb att svara folk som skriver positiva saker och hejar på mig. Det kan ta flera timmar om dagarna, det tycker jag är skitkul. Jag skulle inte klara av att vara influencer på heltid, men en begränsad tid går bra, säger han till Aftonbladet.

Så gick det för vinnarna av Expedition: Robinson

Paul Micheal Wrenkler valde att hoppa av tävlingen

Under ett ö-råd bad Paul övriga deltagare att rösta ut honom. När de inte gjorde det valde han sedan självmant att lämna tävlingen.

– Jag ville lämna på grund av att jag missuppfattat vad programmet gick ut på. Jag tycker det var mobbnings-tv. Man skulle pakta och frysa ut folk och bete sig illa. Jag trodde det gick ut på att överleva, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Paul Micheal Wrenkler Robinson 2021

Paul Micheal Wrenkler. Foto: Linus Nilsson / TV4.

– Hur kan man sätta en överlevnadstävling i ett naturreservat? Man får inte bryta en gren, inte gräva i myrstackar, ingenting. Allt vi byggde med kom de med. Jag ville skära upp en dunk för att använda den som bärplockare, men det fick jag inte för det var fult på bild. Jag blev uttråkad rätt snabbt där. Det fanns ju inga musslor heller direkt, och fiske var man tvungen att komma ut längre och ha annan utrustning för att lyckas med. Vi hade dött där med de där reglerna.

Enligt sig själv har han nåtts av väldigt god respons från tittare efter hans medverkan. Idag försöker han bli influencer inom musik och entreprenörskap, via hans YouTube-kanal.

Källa: Aftonbladet

Foto: Linus Nilsson/ TV4

Utvald läsning