Kritiken mot Robinson 2021: Utspelar sig i Norrland – utan norrlänningar

deltagarna i robinson 2021

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ända sedan starten 1997 har realityprogrammet Robinson utspelat sig på paradisiska öar. I år fick den svenska skärgården duga. Detta eftersom coronapandemin satte stopp för en global inspelningsapparat.

Vad säger det om produktionen att de valt Norrlands nordligaste kust som skådeplats att placera tolv deltagare från södra Sverige i? Det frågar sig Aftonbladets tv-krönikör Karolina Fjellborg.

Majoritet av deltagare från södra Sverige

– Att vi har placerat Robinson i Sveriges nordligaste kust ger deltagarna nya utmaningar och tittarna kommer att få se ett Robinson de aldrig sett förut, har Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, tidigare förklarat.

Karolina Fjelborg menar att det inte känns särskilt nytänkande alls.

”Hur sjutton har de tänkt med castingen?”, frågar sig Karolina Fjellborg och beskriver hur man bland annat plockat fram ”en vip-drinkbordsservitris från Stockholm och en danslärare från Fjällbacka” att delta i programmet. ”EN av tolv deltagare härstammar från norr om Dalälven. Det är ett castinghaveri”, skriver hon och efterfrågar skogsmullar och kunniga vildmarksmänniskor.

Kritik mot mullvadar i Robinson 2021

En annan kritik som riktats mot årets säsong är upplägget med så kallade mullvadar, personer som har i uppgift att sabotera för de två lagen. Redan i premiärprogrammet stod det klart att det är deltagarna Alexander Chennaoui och Elias Akyol som fått den titeln. På TV4:s sociala medier frågar sig tittarna varför.

”Kändes inte så kul med mullvadarna så här tidigt tycker jag. Det blev inte den lite mysiga 'lärakännavarandra' grejen. Nu blev det taktik redan från första stund. Passar en del, inte alla”, skriver en tittare på Instagram och får medhåll från flera andra.

”Lite otydligt hur länge de ska klara sig och när de kommer få byta till sitt riktiga lag. Men svårt att se att de kommer bli påkomna båda känns perfekta för ett sånt här typ av uppdrag”, skriver en annan.

Robinson sänds på TV4 måndag-torsdag klockan 19.30 och söndagar 21.00.

Källa: Aftonbladet, MSN Nöje

Foto: TV4

Redaktionens tips

Let's dance 2021: Här är alla deltagare som tävlar i vårens säsong

Riktiga rysare: Tips på tv-serier, film och poddar med kriminaltema

Dela på: