Vem vann Robinson 2021? Allt om finalen

Dennis Johansson vann Robinson 2021

Dennis Johansson vann Robinson 2021! Foto: Linus Nilsson/TV4

Alla Robinsonvinnare genom åren
1:34

Efter reklamen: Alla Robinsonvinnare genom åren

(1:34)

Slå på ljud

Finalavsnittet inleddes med att Andreas Alseryd, 45, fick lämna tävlingen efter att ha blivit utröstad i ett ö-råd. De tre finalisterna som under avsnittet tävlande om finalplatsen var alltså Joanna Swica, 32, Annki Nilsson, 55, och Dennis Johansson, 32, – som tillslut kammade hem Robinson-statyetten och en halv miljon kronor.

Dennis Johansson vann Robinson 2021

Efter en stundvis jämn och spännande finaltävling med många vändningar var det tillslut Dennis som vann årets säsong av Expedition Robinson. Anki hamnade efter i början efter att ha haft svårt med det första balanshindret. Dennis såg ut att leda överlägset när han fastnar med ett pussel som gör att både Joanna och Annki kommer före honom.

Dennis Johansson och Anders Öfvergård Robinson 2021

Dennis Johansson vann Robinson 2021.

– Det här jävla pusslet, jag får jävlar inte ihop det. Robinson-statyetten bara rinner ur händer och jag känner att jag har ingen koll på läget här, och jag kommer kunna stå här hela kvällen och inte få ihop det, säger han i programmet.

Men det gör han inte. Han löser det efter några felaktiga försök och knappar ikapp tjejerna. Bland de gamla deltagarna hörs hejarop på Dennis och det verkar tydligt vem de vill ska vinna. Det verkar ge Dennis kraft för han kommer snabbt före tjejerna och vinner tävlingen.

Var det rätt person som vann Robinson 2021?

Det verkar så på de gamla deltagarna, då de skriker av lycka. Flera gamla klipp visas på hur han varit omtyckt genom hela programmet och presterat bra på tävlingar. Motståndarna Joanna och Annki uttrycker sig också bara positivt om att Dennis vann.

– Dennis knappade in och gjorde en enorm insats, det är klart Dennis ska vinna Robinson och jag är så jäkla glad för Dennis skull, säger Joanna i programmet.

– Dennis har varit fantastisk under det här äventyret, han har presterat så himla bra och han har blivit så omtyckt av alla oss andra som har hängt med honom och lärt känna honom, han är en såå värdig vinnare av Robinson 2021, säger Annki i programmet.

"Jag är så jävla lycklig!"

Euforin Dennis känner efter han vunnit går att ta på! Såhär uttrycker han sig i programmet, där han sitter med ett stort leende hållandes i Robinson-statyetten.

– Det bubblar bara inom mig nu, jag är så jävla lycklig och full av kärlek av allt folk som har hejat på mig idag. Det går ett rus genom kroppen. Jag kan inte tro att jag vunnit Robinson, och för första gången hemma i Sverige, det här är helt historiskt, jag är bara så jävla glad!

Dennis Johansson håller i facklan och Robinson-statyetten

Han fortsätter:

– Det jag kommer ta med mig mest från det här äventyret det kommer vara att visa mer kärlek till alla runtomkring en, ta ingenting för givet och lev mer för dagen. Äntligen ska jag få komma hem till min sambo efter 10 veckor, och de blir ju även ett frieri, jag är bara så jävla lycklig!

”Lynchen” mot Joanna i finalavsnittets ö-råd

Innan finaltävlingen uppstod lite dramatiska scener i finalavsnittets ö-råd. Så pass att Joanna kände att folk "lynchade" henne.

Snoppmassage och fylla – här är händelserna i Robinson vi aldrig glömmer

Ludvid 'Ludde' Andersson, 21, inleder med att säga: "Joanna, du är en fantastisk person med ett jävla pannben och många bra värderingar, men ditt humör har svajjat väldigt mycket, från dag till dag kanske. Hur går dina tankar kring det?"

– Jag tror att allas humör har svajat från dag till dag, och jag säger hellre ifrån istället för att hålla på det. Jag har varit ärligt i allt jag sagt. Jag tycker det är viktigt att visa känslor, svarar då Joanna.

Joanna i finalavsnittets Ö-råd

Joanna kände sig påhoppad i säsongens sista ö-råd.

Även Rickard Länta, 52 verkar hålla med och påpekar samma sak. Varpå Joanna igen får försvara sig:

– Jag tycker det är ganska intressant att det är så mycket tal om mina humörsvängningar för vi är ju ändå varit så pass nära varandra och så pass ärliga med varandra och prata direkt till varandra, då ska jag väl i alla fall få den feedbacken till mig men det har jag inte fått.

Annica Lundgren Frisk, 54, fortsätter och frågar Joanna om hon ångrar hur hon betett sig. Något Joanna inte påstår sig göra.

– Jag ångrar definitivt inte sättet jag är på. Det känns verkligen som en lynchning nu. Då har jag haft fel om er relation till mig också. Jag står rakryggad här och om jag har agerat dåligt så tar jag det och står för det och i sånt fall ber jag om ursäkt för det.

Foto: TV4

Utvald läsning