Robinson-deltagarens kritik – får för mycket hjälp

Hela Robinson-gänget 2021.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:39

Efter reklamen: Här är deltagarna i nya Robinson

(1:39)

Lagkamraterna hade lovat Paul Michael Wrenkler att han skulle röstas hem, men istället såg de till att Alexander Chennaoui rök. Detta ledde till att 31-åringen från Trångsund i helgens avsnitt självmant hoppade av tävlingen.

Nu riktar han kritik mot produktionen som såg till att förse deltagarna med material och verktyg, rapporterar Aftonbladet.

Inspelat i naturreservat – fick inte bruka naturen

TV4 har länge stoltserat med att man i coronas fotspår gjort nödvändiga justeringar i tv-formatet – inspelningarna sker på svensk mark för första gången sedan starten 1997.

Inför premiären förklarade Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, att det innebär nya spännande utmaningar för deltagarna.

– Att vi har placerat Robinson i Sveriges nordligaste kust ger deltagarna nya utmaningar och tittarna kommer att få se ett Robinson de aldrig sett förut, berättade han då.

Paul Michael Wrenkler

Paul Michael Wrenkler.

Den avhoppade Paul Michael Wrenkler menar nu att det snarare har inneburit att själva utmaningen i att klara sig på en öde ö gått förlorad.

– Vi var i ett naturreservat så vi fick ju inte bruka naturen för att överleva. Allt material som vi fick använda kom produktionen med i båtar. Man hamnade någonstans där man satt och väntade på att de skulle komma med några potatisar, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Fick psykiska problem efter hemkomst

Wrenkler hade flera idéer för sin överlevnad som stoppades av att ingenting kunde ske spontant, förklarar han.

– Jag tänkte att om jag åker dit i sex veckor så kan jag göra en jättestor brasa och smälta metall och göra yxor. Fiskfällan ville jag bygga på första dagen, men jag fick vänta på en tillåtelse att få börja röja sly.

Han menar vidare att deltagarna skådespelade framför kamerorna och att han fick tjata sig till att till sist lämna tävlingen.

– Jag bad dem att hämta kontakt och sa ’ni kan inte tvinga mig att vara kvar’. De svarade då att jag behövde åka ut i ett öråd. Det var som ett fängelse liksom.

Väl hemma igen började Paul Michael Wrenkler att tvångsmässigt äta mat och utvecklade ätstörningar, säger han till Aftonbladet.

– Jag har inte haft någon psykisk problematik innan men jag blev knäpp efter det där.

TV4 svarar på Paul Michael Wrenklers kritik

I en skriftlig kommentar säger producenten Gustav Carlsson att svackor likt de Paul Michael Wrenkler beskriver är vanliga.

”Vi vet av erfarenhet att dom flesta svackor går att rida ut. Ibland går det inte och då får personen lämna. Det hände i år med Wrenkler och det har hänt i tidigare säsonger med andra deltagare”.

Angående att inspelningen skedde i ett naturreservat och begränsningarna det innebar, skriver Carlsson:

”Lägren försågs i år till viss del med byggmaterial eftersom vissa områden av Haparanda skärgård är naturreservat. Det var inget som gjorde att vi övervägde en annan inspelningsplats utan vi tycker fördelarna med platsen med råge övervägde den lilla nackdelen”.

Tidigare kritik mot Robinson 2021

Säsongen har sedan tidigare kritiserats för att vara oskönt castad.

”Vad säger det om produktionen att de valt Norrlands nordligaste kust som skådeplats att placera tolv deltagare från södra Sverige i?”, frågade sig Aftonbladets tv-krönikör Karolina Fjellborg inför premiären.

”Hur sjutton har de tänkt med castingen? EN av tolv deltagare härstammar från norr om Dalälven. Det är ett castinghaveri”, skrev hon och efterfrågade skogsmullar och kunniga vildmarksmänniskor istället.

Foto: Linus Nilsson

Källa: Aftonbladet

Redaktionens tips

Kritik mot Robinson 2021: Utspelar sig i Norrland – utan norrlänningar

11 saker du inte visste om Joanna Swica i Robinson 2021

Kändisarna som började sin karriär i Robinson – kommer du ihåg dem?

Dela på: