Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Vem vinner Robinson 2021? De är kvar i finalprogrammet

27 maj, 2021 
Alla deltagare i Robinson 2021
Efter en turbulent finalvecka i Expedition Robinson avgörs nu årets säsong. Läs om dramatiken, finalisterna och vilka som just nu verkar ha störst chans att kamma hem priset!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Alla Robinsonvinnare genom årenBrand logo
Alla Robinsonvinnare genom åren

På söndag 30 maj kl 21.00 på TV4, TV4 Play och C More ska vinnaren av Expedition Robinson 2021 koras! I veckan har det varit mycket skriverier om veckans ö-råd, då William Seth-Wenzel tvingades lämna. Han har sedan han kom in i programmet vunnit alla tävlingar och många tittare såg han som en självklar vinnare.

Kritik mot att William fick lämna Robinson

Även kändisar har uttalat sig kritiskt om beslutet av TV4 att sätta in ett extra ö-råd. Komikern Messiah Hallberg skrev exempelvis efter söndagens avsnitt på sin Instagram-story: ”Fy fan vilket Robinson. Jag kokar. Också oerhört konstigt av produktionen. Hur tänkte de? Amateur hour.”

Annons

Youtube-stärnan Felicia Aveklew och TV4-profilen Anders Pihlblad visade också sitt stöd för William i kommentarsfältet på hans Instagram.

Bild från William Seth-Wenzels kommentarsfält på Instagram efter han åkt ut.
Många verkade hålla på William Seth-Wenzel och blev upprörda när han röstades ut.
Foto: Instagram/williamsethwenzel

Vilka är finalisterna i Robinson 2021?

Efter kvällens ”plankan” plaskar deltagarna ner i följande ordning: Joanna först ut, följt av Ludvig, Andreas, Annki och till sist Dennis, som då vinner immunitet för kvällens öråd. Kvällen bjuder sen på ö-råd vilket röstar ut Ludde.

Det vill säga att det är Andreas, Annki, Dennis och Joanna som tävlar mot varandra i finalen av årets Robinson, och som på söndag kommer slåss om förstaplatsen och vinstpotten på en halv miljon kronor.

Annons

Joanna Swica, 32 år, egenföretagare, från Stockholm.
Personlig sak: Tandborste

Joanna Swica Robinson 2021
Joanna Swica. Foto: Linus Nilsson / TV4

Dennis Johansson, 32 år, byggnadsarbetsledare, från Skellefteå.
Personlig sak: Ficklampa

Dennis Johansson Robinson 2021
Dennis Johansson. Foto: Linus Nilsson / TV4

Annki Nilsson, 55 år, kursansvarig turism och äventyr, från Nässjö.
Personlig sak: Tandborste

Annons
Annki Nilsson Robinson 2021
Annki Nilsson. Foto: Linus Nilsson / TV4

Andreas Alseryd, 45 år, organisationsutvecklare, från Obbola.
Personlig sak: Öronproppar

Andreas Alseryd Robinson 2021
Andreas Alseryd. Foto: Linus Nilsson / TV4

Vem vinner Robinson 2021?

Om tittarna fått välja så hade enligt Facebook-gruppen ”Robinson 2021” Dennis tagit hem årets Robinson-vinst. Tråden har över 150 svar och av dessa verkar ungefär hälften rösta på Dennis.

Annons

Men även Joanna och Andreas har vunnit många tittares hjärtan. Hade William och Ludde varit kvar hade nog röstningen sett annorlunda ut då många uttryckt ett stöd även för dessa. I denna grupp är det få som tror på Annki, även om de verkar tycka om henne som person.

Fusk i Robinson 2021

Ett särskilt upprörande moment i årets säsong av Robinson var då, nu utröstade, Tova-Sophia och Elias åkte till Ica Maxi i Haparanda för att handla mat, som de senare gömde i skogen. Detta upptäcktes dock av produktionen och gjorde att de blev diskade för fusk. Något som programledaren Anders Öfvergård blev mycket upprörd över. Så här sa han till dem i programmet:

– Fusk hör inte hemma i Robinson. Därför är det så här, att ni två är diskade. Så nu går vi, ni får lämna Robinson med omedelbar verkan. Det här är det sjukaste jag varit med om, jag förstår inte.

Robinson-vinnarna 2018, 2019 och 2020

Expedition Robinson har funnits sen 1997, och första säsongen vann polisen och medieprofilen Martin Melin. De senaste åren har följande personer tagit hem tävlingen:

Micheal Björklund - 2020

Klas Beyer – 2019

Daniel Westlund – 2018

Källa/Foto: TV4

Annons