Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Sockerberoende? Så övervinner du sötsuget!

29 aug, 2014 
sötsuget
Är du en slav under sötsuget? MåBra:s smarta expertknep tar dig ur sockerfällan och lär dig att överlista suget.
Annons

Det hade ju varit så lätt att äta nyttigt, om det inte vore för det där suget efter något sött som tenderar att sätta in framåt eftermiddagen.

När energinivåerna sjunker börjar såväl hjärnan som smaklökarna sukta efter socker. Många kvinnor upplever att de till och med blivit beroende av den dagliga sockerkicken, samtidigt som läkarna larmar om farorna med vitt socker – både för midjemåttet och hälsan i allmänhet.

Här har vi samlat våra bästa tips för att övermanna sockerbegäret en gång för alla!

Stoppa sötsuget – med rätt mat!

Plötsligt kommer det – suget – du bara måste ha godis eller en bulle NU! Vad är det egentligen som händer med oss när begäret slår till? Lär dig tolka suget för att kunna ta kontroll över begären.

Läs mer: Stoppa sötsuget – med rätt mat!

 

Pulvret som tar bort ditt sötsug

Kan ett grönsaksspulver hjälpa dig att bli kvitt sötsuget? Ja, i alla fall, enligt vissa studier. Nu finns ett nytt pulver mot sötsug, framtaget av svenska forskare.

Annons

Läs mer: Pulvret som tar bort ditt sötsug

 

Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

Är du ofta sötsugen? I så fall är du inte ensam. Behovet av något sött dyker ofta upp som ett brev på posten mellan måltiderna och efter maten. Särskilt irriterande är det förstås när du bestämt dig för att ha en godisfri vecka, men känner att suktandet efter sött tar över. Så här kan du själv ta kontrollen över godissuget.

Läs mer: Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

 

Läsarfråga: ”Hur ska jag bli av med mitt galna sötsug?”

”Jag har kört fast i ett dåligt mönster, där jag lagt mig till med ett otroligt sötbegär. Jag inser vad allt socker gör med min hälsa och känner att jag måste få bukt med det. Men hur ska man tänka då?”

Läs mer: ”Hur ska jag bli av med mitt galna sötsug?”

 

7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

Kurrar magen trots att du nyss ätit? Det kan bero på någon av dessa bovar – som försöker lura dig att äta mer än du behöver.

Läs mer: 7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

 

Läsarfråga: Ökar sötsuget av 5:2-dieten?

”Har testat 5:2-metoden nu under två månader med gott resultat. Det jag undrar över är att det ofta står att sötsuget försvinner men för mig är det tvärtom.”

Läs mer: Ökar sötsuget av 5:2-dieten?

BILD: Thinkstock

Annons