Annons

Annons

Ny forskning: Det här händer i hjärnan när du får orgasm

Vad som händer i kroppen när man får orgasm är lätt att känna. Men vad händer i hjärnan? Nu vet forskarna!


Att vi mår bra av att få en orgasm är känt sedan länge: Det har en avslappnande effekt på kroppen och det sätter fart på hormoner som gör att vi känner välbehag och närhet till vår partner.

Precis innan vi når höjdpunkten stiger också vårt blodtryck, hjärtat slår snabbare, andhämtningen ökar och våra muskler dras samman. Men vad händer egentligen i hjärnan när vi kommer – och varför mår vi så bra av det? Det har amerikanska forskare undersökt och svaret de kommit fram till är att de rytmiska rörelserna under ett samlag försätter oss i ett tranceliknande tillstånd.

Annons

När vi blir stimulerade länge nog riktas vårt fokus helt och hållet på känslan och det förändrar hjärnvågorna och vårt medveteandetillstånd. Vi hamnar i trance, precis på samma sätt som man kan göra om man dansar länge till rytmisk musik. Så kanske är det ingen slump att vi under evolutionen – och än i dag – uppfattar dans som en parningsritual. Dansen kan helt enkelt vara ett förspel där människan visar att hen behärskar den mekaniska, sexuella ”rytmen”.

Källa: Medical News Today

 

Forskare: Så ofta sak du ha sex för att må bra

Hur ofta ska du ha sex?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…