Annonssamarbete med Specsavers

Sommarens solglasögon – Så väljer du rätt stil och UV-skydd

Ett par bra solglasögon är inte bara en chic accessoar. Att bära solglasögon utomhus är lika viktigt som att använda solkräm. UVA och UVB-strålar är nämligen kopplade till flera ögonrelaterade sjukdomar, därför är det väldigt viktigt att bära solglasögon med 100% UV-skydd. Att skydda ögonen är något som Frida Fahrman Lemhag tidigare inte alltid tänkt på.

– Jag är så noggrann med att skydda min hud mot solen, men minst lika viktigt är det att skydda ögonen mot solens farliga strålar. Jag måste erkänna att jag tidigare slarvat lite, mest för att jag inte har linser och heller inte haft mitt synfel justerat till solglasögon. Därför har jag ibland haft ”dubbelglasögon” tidigare, dvs mina vanliga bågar under solglasögon – ja ni hör ju, inte särskilt praktiskt!

I de här bågarna från Victor & Rolf, 1995:- har Frida satt in sin styrka. Testa själv! Det är möjligt att sätta in sin styrka i alla solglasögon hos Specsavers.

Styla sommarens bågar

Hur ska man tänka när man matchar sina nya solisar med sommargarderoben? Sofi Fahrman har självklart svar. Till vardags är det solklara valet för Sofi pilotbågarna – den klassiska modellen bär hon gärna till en skjorta, jeans och kavaj.

Sofis pilotglasögon kommer från Specsavers egna märke, 1395:-

Sommarens drink intar Sofi gärna med beiga bågar som ger en mjuk inramning, från Marc Jacobs, 1995:-

Sofi tipsar om att prova större bågar i år som hon gärna matchar med en blommig klänning, Kenzo, 1995:-

Sofis badgaredrob går ofta marina toner och de matchar hon gärna med bågar från Marc Jacobs, 1995:-

Skräddarsydda solglasögon

Är du ute efter en helt unik både i sommar? Välj en båge med färgat glas. Fridas designbågar med rosa glas kommer från Kylie Minogue och är en av hennes favoriter inför sommaren.

 De känns ju extremt trendiga just nu och jag gillar hur både formen och färgen bryter av en look på ett sånt behagligt sätt. Dessutom är ljuset helt magiskt i dem! 

Frida älskar sina bågar med rosa glas från Kylie Minogue, 1595:-

Även om vårt fokus på sommaren ofta handlar om att hitta de perfekta solglasögonen så kan ett par nya glasögon verkligen också göra mycket för att lyfta våra sommaroutfits.

– Min absoluta favoritbåge kommer från Tiger of Sweden som jag burit i flera år kommer nu i en uppdaterad modell. Lite nättare men samma fina detaljer – en båge jag verkligen trivs i och som verkligen känns som jag, berättar Frida Fahrman Lemhag.

Frida tipsar om att satsa på en ny båge till sommaren, hennes favorit kommer från Tiger of Sweden, 1995:-

Sommarens 3 smartaste solglasögontips

1. Kolla efter märkningarna ”UV380” eller ”100% UV skydd” för att få rätt skydd för dina ögon.
2. Hos Specsavers har alla solglasögon 100% skydd så att du kan vara säker på att de skyddar dina ögon på rätt sätt.
3. Just nu är det kanske inte det lättaste att ge sig ut och hitta ett par nya bågar. På Specsavers.se kan du prova ut ett par nya bågar virtuellt och du kan självklart beställa med din glasögonstyrka.

Passa på – 2 för 1!

Just nu kan du köpa solglasögon och vanliga glasögon med erbjudandet 2 för 1. Passa på att välja ut nya solglasögonsfavoriter eller uppdatera dina vardagsglasögon.

Utvald läsning