MåBra testar: BB-crèmer för askungehy

Betygskala: 5 = mästerligt, 4 = mycket bra, 3 = bra, 2 = okej, 1 = dåligt

Senaste nytt inom skönhetsindustrin är BB-crèmer, där förkortningen står för beauty balm, blemish balm eller blemish base. Produkterna har blivit hett efterfrågade och är storsäljare över hela världen. Inte undra på, när både vårdande dagcréme, solskydd, täckande concealer och uppbyggande primer ryms i en och samma tub! Vi lär vår testpanel utvärdera fem av marknadens med populära varianter.

 

 

Lancôme, Hydra Zen Beauty Balm – Överlägsen favorit!

Betyg: 5 av 5

Lättarbetad crème som känns naturlig på huden och ger ordentligt med fukt. Döljer småskavanker och ger en jämn och fin färg. Perfekt för dig som vill ha en naturlig look!

Pris: 345 kr

Lumene, Illuminating Anti-age BB Cream

Betyg: 4 av 5

Den produkt i testet som känns mest som en riktig foundation, både i konsistens och i täckförmåga. Trots den lite tjockare konsistensen går den bra in i huden och ger fin täckning och ett sminkat men snyggt resultat.

Pris: 179 kr

Collistar, Magica BB Crème

Betyg: 3 av 5

Täcker bra och ger ett matt, mjukt och naturligt resultat som håller i sig under dagen. Testarna är dock oeniga kring konsistensen, vissa tycker att den är lite torr, andra att den är något fet.

Pris: 295 kr

Body Shop, All-In-One BB Cream

Betyg: 3 av 5

Ofärgad crème som anpassar sig efter hudens färg när den appliceras. Ger ett svagt täckande och naturligt resultat och bra med fukt och lyster åt huden. Doften drar dock ner helhetsbetyget.

Pris: 195 kr

Vichy, Néovadiol Lumière BB Cream

Betyg: 3 av 5

Behaglig, diskret doftande crème som är lätt att stryka ut. Återfuktar bra, är nästan lite för fet. Har en orangeaktig ton som dock försvinner på huden. Ger inte så mycket täckning och känns därför mer som en vanlig hudcrème.

Pris: 289 kr

 

Fler tester:

MåBra testar: Arganolja för trötta vinterhår
MåBra testar: Mjukgörande kroppspeeling
MåBra testar: Renande & lenande kroppslera
MåBra testar: 5 olika mascaror – så bra är de
MåBra testar hårinpackningar: Billigast är bäst
MåBra testar: Glansiga och vårdande lipgloss
MåBra testar: Bästa pudret mot glansig hy
MåBra testar: Fuktgivande ansiktsmasker
MåBra testar: Solpuder för säkra brännor

Utvald läsning