HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

MåBra testar: Bästa pudret mot glansig hy

28 aug, 2010 
MåBra har testat puder mot fet och glansig hy
MåBra har provat puder i olika former och prisklasser. Här är fem favoriter som dämpar blanka partier men ändå låter hudens egen lyster kika igenom.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sensai Triple Touch Compact

Betyg: 5

Praktisk, lyxig dosa med spegel. Lätt att applicera med medföljande svamp. Känns naturligt och sitter länge, även om man svettas. Ger matt, fin yta och täcker bra. Innehåller även concealer i två nyanser, vilket är bra med tanke på det höga priset.

Pris: 495 kr

 

Isadora Ultra Cover Compact Powder

Betyg: 5

Bra dosa med spegel och puderpuff. Pudret dammar lite, men går in bra i huden och ger en matt, fin effekt. Ger ett naturligt resultat, täcker röda partier men låter ändå huden komma igenom. Blanka partier dämpas effektivt. Bra att det är oparfymerat. Prisvärt!

Pris: 125 kr

 

i.d. bare Minerals Mineral Veil

Betyg: 4

Ett lätt puder som ”smälter” in i ansiktet och jämnar till huden som blir mjuk och fin. Här kan man ösa på utan att det blir ojämnt eller onaturligt. Lägger sig i ett fint tunt lager som mattar ner men samtidigt låter hudens lyster komma igenom. Bör appliceras med borste. Minuspoäng för att det dammar mycket och lätt hamnar på kläderna när man applicerar. Dosan har skruvlock vilket gör att pudret lätt hamnar i locket.  

Annons

Pris: 425 kr 

 

L’Oréal Paris True Match Super-blendable Powder

Betyg: 4

Lätt att applicera, går in bra i huden och täcker bra. Kompakt, dammar inte alls och sitter bra. Anpassar sig fint till hudtonen, gör blanka partier matta och ger en len känsla. Kan ge en lite torr känsla på huden. En testare tyckte att pudret gjorde rynkorna runt ögonen mer framträdande. Minuspoäng för dosans utformning, opraktiskt att spegeln finns under pudret.

Pris: 150 kr

 

Dr Hauschka Translucent Face Powder compact

Betyg: 3

Ekologiskt. Bra förpackning med puff och spegel. Lätt att applicera. Ger ett naturligt resultat och täcker bra. Håller huden matt hela dagen men luktar väldigt starkt av parfym, vilket drar ner betyget för alla testare utom en som gillar doften.

Pris: 194 kr

 

Annons