Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

MåBra testar: Fuktgivande ansiktsmasker

04 sep, 2012 
Ge ansiktet ett minilyft med en återfuktande mask. Vår testpanel har provat några av marknadens snackisar!
Annons

Betygskala:

5 = mästerligt, 4 = mycket bra, 3 = bra, 2 = okej, 1 = dåligt

Så gjorde vi: En grupp kvinnor har provat ett antal produkter inom samma kategori. Testet är inte vetenskapligt, utan bygger på personliga bedömningar.

Guerlain, Super Aqua Mask

Betyg: 5 av 5

Omdöme: Väldoftande, lättanvänd, behaglig, uppiggande och fuktbevarande är testarnas lovord kring denna fuktbomb i lyxförpackning. Känns lite stickig mot huden men på ett skönt, aktiverande sätt. Lätt att tvätta av och gör huden len och mjuk länge. Doftar mint och citrus.

Pris: 575 kr

Korres, Yoghurt Mask

Betyg: 4 av 5

Omdöme: Efter tio minuter med yoghurtmasken känns huden mjuk, lugnad och välbalanserad. Luktar lite skumt när den sitter på men huden doftar fräscht efteråt. Förpackad i enkel, smidig tub med tydliga instruktioner. Lätt att använda och ger fin lyster.

Pris: 119 kr

Dermalogica, Skin Hydrating Masque

Betyg: 3 av 5

Omdöme: Masken får delade omdömen, från att vara skön på normal hy till att svida på känslig. Plus: Återfuktar bra och lägger sig som ett skyddande lager. Minus: kan vara svår att skölja av och luktar lite unket. Störst effekt på något torr hy.

Annons

Pris: 435 kr

 

Mary Kay, Moisture Renewing Mask

Betyg: 3 av 5

Omdöme: Skön, svalkande gelé som känns kladdig innan den torkar in. Uppfriskande och fuktgivande men doftar svagt av myggmedel och ska tas bort med tvättlapp, krångligt. Kan användas tio minuter eller sitta hela natten för bättre resultat.

Pris: 369 kr

Tools & Accessories, Moisture Mask

Betyg: 3 av 5

Omdöme: Behaglig, åtstramande mask som är lite sandig i konsistensen och doftar starkt av jordgubbar. Gör huden skönt len och ren, och ger fuktkänsla en kortare stund. Smidig reseförpackning som räcker till två omgångar eller personer.

Pris: 20 kr

 

Här hittar du fler tester:
Vi testar: Hårinpackningar för semesterhår
MåBra testar: Dagcréme med solskydd
Vi testar: Solpuder för säkra brännor
MåBra testar: Mjukgörande kroppspeeling
Makeup-guide: Produkterna som täcker ALLT!

 

AV: Sandra Hiort

BILD: Thinkstock/respektive producent

Annons