MåBra testar: Arganolja för trötta vinterhår

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Arganoljan hyllas världen över för sina egenskaper. Den ger inte bara nytt liv och näring till slitna hårtoppar, även torr hud och nariga läppar kan uppskatta den i sin renaste form. Vi gav vår testpanel uppdraget att prova några av marknadens ledande märken för att ge torra vinterfrisyren ett lyft. Här är deras omdömen.

Läs mer: Arganolja – skönhetsmiraklet alla talar om

Arganiqa Cosmetics Arganolja – testvinnare!

Betg: 4 av 5

En favorit tillverkad av 100 procent arganolja! Oljan doftar gott av aprikos och har en konsistens som gör att den snabbt går in i håret och gör det mjukt, glansigt och mindre frissigt. Oljan känns väldigt naturlig och vårdande och kan även användas på kroppen. Flaskan har en smart pumpfunktion som gör det enkelt att få ut rätt mängd olja.

Pris: 195 kr

 

Redken All soft Argan-6

Betyg: 4 av 5

Här blir håret mjukt och glansigt i ett nafs! Oljan gör underverk för tovigt och torrt hår – och resultatet håller i sig under hela dagen. Har en mild, god doft och en smidig förpackning. Produkten innehåller silikon, vilket gör att den kan kännas något mer som en stylingprodukt än de produkter som är gjorda på ren olja.

Pris: 320 kr

 

Lee Stafford, Arganoil from Morocco

Betyg: 3 av 5

Olja med bra konsistens som tar bort den värsta frissigheten och gör håret mjukt och lättkammat. Däremot råder det oenighet kring oljans doft. Vissa testare tycker att den doftar för starkt, medan andra gillar den myskiga doften. Bra flaska med pumpfunktion. Innehåller silikon, vilket gör den mer till en styligprodukt än vårdande olja.

Pris: 115 kr

 

Crearome, ekologisk kallpressad arganolja

Betyg: 3 av 5

Hundraprocentig arganolja utan tillsatser, vilket är ett stort plus! En liten droppe räcker för att göra håret mjukt och mindre elektriskt, men ta inte för mycket – då blir håret flottigt. En ”multiolja” som även kan användas på hud och naglar. Doften påminner lite om matolja, vilket drar ner betyget. Opraktisk, lite trist flaska som är svår att använda.

Pris: cirka 79 kr

 

Kiehl’s Superbly restorative argan dry oil

Betg: 2 av 5

Oerhört dryg olja som i liten mängd gör håret mjukt och lent. För mycket av den gör dock håret fett. Konsistensen är tunn och doften neutral. De testare som provat oljan på huden tycker att den passar bättre där. Opraktisk flaska där man häller ut oljan. Den produkt som innehåller minst mängd arganolja.

Pris: 310 kr

 

 

 

Redaktionens tips
Dela på: