9 huskurer mot påsar under ögonen – du behöver inte köpa något!

kvinna med gurka på ögonlocket och kanna med citronvatten
1:33

Efter reklamen: 10 tips som får dig att se 10 år yngre ut

(1:33)

Idag finns en uppsjö produkter som utlovar fina resultat mot påsar eller mörka ringar under ögonen. Men allt som oftast, som med mycket annat, handlar det som ger bäst resultat om goda rutiner och sådant man kan göra själv hemma.

Ögonkrämer och ögonmasker i all ära, men vill du dra in på slantarna och troligen få samma resultat – kan du börja med att testa dessa nio hälsosamma rutiner.

Undvik påsar under ögonen med 9 sunda rutiner

1. Undvik salt i middagen

Salt gör att vi svullnar upp rent allmänt, och att ha ätit mycket salt dagen innan kan därför mycket väl vara det som gör att du vaknar upp puffig. Huden under ögonen är särskilt utsatt då hudområdet är känsligt och jämfört med kroppens andra delar också litet.

Det händer med din hud när du slutar dricka alkohol

2. Lägg något kylande mot ögonen

När du väl vaknar med påsiga ögon, vilket troligen kommer ske då och då oavsett hur väl du sköter dig – pröva lägg kylda tepåsar, gurkskivor eller skedar mot huden. Exakt vad du använder spelar mindre roll, det är själva kylan som är verksam.

3. Hantera dina allergier

Att sova med öppet fönster under pollensäsong, eller låta katten sova sängen trots att du är allergisk är givetvis inte särskilt bra om du vill vakna upp utan påsar under ögonen. Ofta räcker det dock med enkla receptfria mediciner för att få bukt på det problemet.

4. Sov på rygg

Gravitationen har faktiskt en effekt på hur vi ser ut när vi vaknar. Detta då att sova med ansiktet högt och upprätt gör såatt mindre vätska rör sig till ditt ansikte under natten. Försök därför sova på rygg och på en hyfsat hög huvudkudde. Detta är även den bästa sovställningen för resten av kroppen.

5. Placera en fuktig handduk över ögonen på morgonen

Lägg en fuktig handduk i kylskåpet varje natt innan du går och lägger dig. Placera sedan under morgonen denna över panna och ögon i ungefär fem minuter. Detta kommer att lindra irriterade och påsiga ögon, samt väcka kroppen på ett härligt sätt.

6. Ta alltid bort sminket innan du går och lägger dig

När du sover med smink så irriteras ögonen och kan gå få dem att vattnas under natten. Denna irritation gör att ögonen svullnar och blir röda, så prioritera att tvätta bort allt innan läggdags.

7. Dra ner på alkoholen

Alkohol torkar ut kroppen vilket gör så att huden under ögat sjunker ihop. Försök därför hålla nere intaget av alkohol, alternativt drick vatten och applicera en ögonkräm innan du går och lägger dig.

8. Undvik rökning

Kommer nog inte som en chock för någon – men här kommer en till anledning att lägga ner den dåliga vanan! Rökning påverkar likt alkohol din kropp och hud negativt. Utöver att det torkar ut huden kan de även göra att du får en gråare hud, vilket gör påsarna mer synliga.

9. Drick citronvatten

Vatten i allmänhet är toppen för att undvika torr och påsig hud, då uttorkning som nämnt påverkar den negativt. Citron- eller apelsinvatten är extra bra då de innehåller C-vitamin, ett ämne som är känt för att bland annat hjälpa din kropp absorbera hyaluronsyra. Detta ämne finns naturligt i huden samt används som ingrediens i många hudprodukter för att pigga upp och strama åt huden.

Inspiration: WebMD.com

Foto: Unsplash

Redaktionens tips
Medicinerna som kan ge hudproblem – det här kan du göra