3 anledningar till att använda ögonkräm i din hudvårdsrutin

Ögonkräm behövs i en ansiktsvård

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Serum, krämer, oljor och mycket mycket mer – ja, det finns en hel del olika produkter på marknaden som alla fyller sin funktion i en hudvårdsrutin. Oavsett om du tycker det är kul med hudvård eller inte så är det fortfarande viktigt att ta hand om din hud. Speciellt de områden som är lite extra känsliga som till exempel huden under ögonen.

Varför ska jag använda en ögonkräm i min hudvårdsrutin?

En vanlig dag- eller nattkräm ger ofta inte samma resultat som en kräm specifikt utformad för den känsliga huden under ögat. Men hur vet man vilken man ska använda? Det finns många olika alternativ på marknaden och en rad olika funktioner att välja bland, beroende på vilken effekt du är ute efter. Det är därför viktigt att använda produkter som är specifikt utformade för att passa just din hudtyp och hjälpa dig med det du behöver, för att uppnå bästa effekt.

Nedan har vi listat nio ögonkrämer med olika funktioner som kan vara till hjälp när du väljer vilken ögonkräm som passar bäst för just dig. Scrolla ner för att hitta dina favoriter!

1. Reducerar fina linjer

Ögonkräm från Ole Henriksen

Kräm med vitamin-c som ska reducera fina linjer och ge ett fint lyster, från Ole Henriksen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm från Dermalogica

Ögonkräm som passar mogen hy och ska släta ut fina linjer, från Dermalogica. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm från Filorga

Ögonkräm som ska släta ut fina linjer och rynkor, från Filorga. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

2. Minskar uppkomsten av mörka ringar och svullnad

Ögonkräm från Löwengrip
Återfuktande ögonkräm från Eucerin

Ögonkräm som ska dämpa svullnader under ögonen och öka hudens spänst, från Löwengrip. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).Återfuktande ögonkräm som ska minska mörka ringar och svullnad under ögonen, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm från lumene

Ögonkräm som ska motverka tecken på trötthet som mörka ringar och svullnad, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

3. Bidrar med anti-age funktion

Ögonkräm för dig som är 25+

Ögonkräm som ska motverka fina linjer och riktar sig till åldersgruppen 25 +, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm från Clarins

Ögonkräm som exempelvis ska reducera fina rynkor och vänder sig till en mogen hy, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm för dig över 40 år

Vårdande ögonkräm som ska reducera fina linjer för dig över 40+, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Så gör du för att få längre och fylligare ögonfransar

10 snabba makeup-tips som får dig att se piggare ut på morgonen

Så lagar du ditt trasiga smink snabbt och enkelt

Redaktionens tips
Dela på: