Vad äter jag på macken utan att sabba dieten?

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Fråga: 

Nu har det hänt igen. Jag blev superhungrig på bilresan och det enda som fanns där ute i bushen var bensinmackar med begränsat matutbud. Jag äter enligt 5:2-metoden, och det här var inte en av mina fastedagar. Vad ska jag äta om jag hamnar i en liknande situation i framtiden? Och vad borde jag alltid ta med mig på mina resor?

Inez

 

Svar:

Du har gett halva svaret själv, Inez. Jag gissar att du inte kastar dig planlöst i bilen för några längre resor. Oftast vet du att du ska resa och hur länge färden varar. Som så ofta är lösningen på problemet: Planering!

Gör en matlåda. Det behöver inte vara så komplicerad mat i den. På recept.mabra.com hittar du mängder av lämpliga ta med-luncher som håller sig bra under några timmar i bilen. Använd gärna en matlåda med kyllock om det är känslig mat.

Exempel på trevlig bilmat är wraps eller mackor med olika fyllningar, tonfisk- eller kycklingsallad, keso/kesella med frukt eller bär. En termos med soppa är också ett bra alternativ och funkar även om du har en fastedag och behöver lite näring.

En nödlösning kan vara en energibar. Om planeringen har fallerat totalt brukar dessa finnas att köpa på mackarna.

Eftersom du lever med 5:2 vet du att det inte är farligt att vara hungrig. Om resan bara varar några timmar kan du klara dig med att enbart dricka. En drickkvarg ger extra näring, annars kan det räcka att dricka vatten och äta en frukt. Eller planera att ta din fastedag när du ändå ska resa.

Marie

Redaktionens tips
Dela på: