HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Testa växelandning – lugnar och ger fokus på bara någon minut

09 dec, 2022 
En kvinna som växelandas
December är en stressig månad för många av oss. Så varför inte prova denna utmaning som ska få oss att slappna av och hitta fokus - nämligen att växelandas!
Annons

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för en utmaning för att varva ner – nämligen att testa växelandning!

Därfär är det så bra att växelandas

December och julen är en stressig period, särskilt för kvinnor visar flera undersökningar. Låt denna december bli annorlunda och säkra lugnet redan nu! Näst efter en jämställd att göra-lista och en smart planering kan du parera stresspulsen genom att växelandas. Denna klassiska yoga-andning, även kallad nadi shodhana, får dig att varva ner och hitta fokus.

Se också: 5 saker som får dig att stressa ner och återfå ny energi

5 saker som får dig att stressa ner och återfå ny energiBrand logo
5 saker som får dig att stressa ner och återfå ny energi

Gör så här:

Börja med vänster hand: Placera ditt pek- och långfinger där det känns bekvämt. Antingen mellan ögonbrynen eller lätt böjda. Ha ringfingret och tummen fria. Använd sedan tumme och lill- eller ringfinger till att växelvis stänga dina näsborrar. Stäng höger näsborre med ringfingret och andas in genom vänster näsborre.

Håll andan. Stäng sedan vänster näsborre med tummen och öppna höger näsborre och andas ut.

Repetera några rundor och gör sedan om proceduren med andra handen. Upprepa så ofta du behöver och notera känsloskillnaden i kroppen när övningen är slut.

Tips från Jennie

Övningen fungerar lika bra att göra hemma som på jobbet eller resande fot. Hitta en lugn yta och ta några minuters andningspaus när det behövs!

Foto: TT

Annons