Steffo Törnquist och Jenny Alversjö sjuka i corona: "Åkte på en coronasmäll"

steffo Törnquist Jenny Alversjö Corona

Videon kunde inte hittas

Programledaren och tittarfavoriten Steffo Törnquist har länge saknats från både tv-rutan och sociala medier. I en video på Instagram berättar han nu att anledningen till hans plötsliga frånvaro är att han drabbats av corona.

– Imorgonbitti, onsdag morgon, skulle jag tillsammans med Jenny Strömstedt ha lett TV4:s valvaka. Så kommer det inte att bli. Jag har ju varit borta ett tag nu från rutan och sociala medier och tänkt att jag skulle förklara varför, säger han innan han fortsätter:

– Jag åkte på en jävla coronasmäll helt enkelt. Min fru gjorde det också, det är hon som håller i kameran nu, men hon mår mycket bättre. Hon fick bara en lätt förkylning och är frisk nu.

Steffo Törnquist om coronan: ”Det blev syrgas och dropp”

I videon berättar han om hur han fick 40 graders feber och svårt att andas.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar.

Han berättar att han tappat både lukt- och smaksinne och att han känner sig väldigt trött efter att ha haft 40 graders feber i en hel vecka. Men så fort att hans hostattacker har försvunnit lovar han att vara tillbaka i rutan igen, men tills dess är det Anders Pihlbad som kliver in i hans ställe. I videon uttrycker han även sin tacksamhet gentemot kollegan.

– Om jag är ledsen över att inte få sända valprogrammen imorgon? Ja, det kan ni skriva upp att jag är för det hade varit så spännande och roligt. Men jag är också väldigt tacksam att Anders Pihlbad, som alltid är så lojal, hoppar in när farbror blir sjuk och så. Tack Anders, säger han innan han avslutar:

– Hoppas ni tittar på valprogrammet och hoppas vi ses snart. Nu vet ni iallafall vad som hänt. Sköt om er.

Stöttas av kollegan Jenny Strömstedt

Efter att Steffo delat med sig av det öppenhjärtliga videoklippet på Instagram gick Jenny Strömstedt ut och stöttade sin kollega och vapendragare. I en Instagram story skriver hon om känslorna över Steffo insjuknande.

”Ja, jag har varit så orolig. Ja, jag är så glad att kära Steffo nu mår bättre. Dock får jag vara utan honom imorgon men ni kan väl skicka honom en hälsning. Det vore fint”, skrev Jenny på Instagram under måndagskvällen.

Jenny Alversjö hemma med corona

Men det saknades ytterligare ett välkänt ansikte under TV4s morgonsändning. Programledaren Jenny Alversjö skulle ha lett söndagens sändning av ”Nyhetsmorgon”. Det meddelade Jenny Strömstedt i slutet av lördagens sändning.

Men efter att vinjetten till Nyhetsmorgon passerat syntes Jenny Alversjö inte till i rutan.

– Så här i coronatider stannar man hemma vid minsta förkylning. Och därför står jag här plötsligt i stället för Jenny. Krya på dig säger vi till henne, sa Thomas Ritter, som med kort varsel fått hoppa in och ersätta Jenny Alversjö, i direktsändningen.

Johanna Thulin Bratten, programchef för ”Nyhetsmorgon”, bekräftar det akuta programledarbytet.

– Jenny vaknade med förkylning i morse och stannar därför hemma i dag. Vi hoppas att hon är tillbaka i rutan snart, säger hon till Expressen.

Jenny Alversjö gick under tisdags förmiddagen ut på Instagram och bekräftade att hon drabbats av covid-19.

"Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen.Men vilken sändning! Lyckliga alla vi som får titta. Heja @nyhetsmorgon och @tv4!", skriver hon på Instagram.

Det är oklart hur kommande sändningar påverkas och om några andra medarbetare berörs av sjukdomsfallet. Men enligt programchefen Johanna Thulin Bratten har TV4 inte vidtagit några särskilda åtgärder.

– Nej, vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och alla som känner sig sjuka ska stanna hemma, säger hon.

Källa: Expressen Foto: TT

Läs mer:

Flera Nyhetsmorgon-profiler sjuka i covid-19 – nya uppgifterna som TV4 mörkar

Så kan en enda hostning avslöja om du har covid-19

Forskning: Även mild covid-19 kan skada hjärnan

Utvald läsning