SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Dr Michael Mosleys 3 bästa tips för att hålla sig i bra form

05 jan, 2022 
kvinna i form / Michael Mosley
Dr Michael Mosley ger oss några enkla och bra knep för att lyckas hålla formen en gång för alla. Så här tycker han att du ska göra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du inte visste om Michael MosleyBrand logo
5 saker du inte visste om Michael Mosley

Dr Michael Mosley brukar synas i tv och media där han ofta tipsar om hur man kan komma i form – och sedan hålla den. Han har också tagit fram nya Mosley-metoden, eller 800-metoden.

På sajten Fast 800 tipsar han om sin nya metod, som liknar 5:2-metoden men som man äter lite fler kalorier i på fastedagarna. Han tipsar också om saker man kan göra för att hålla sig i form. Här är tre saker som kan vara bra att tänka på.

Ät proteinrik frukost

Dr Mosley rekommenderar alla att börja sin dag med att äta ägg i någon form, eller något annat proteinrikt och mättande som kommer att hålla dig mätt längre.

Protein är överhuvudtaget en viktig del i kosten som Mosley förespråkar. Men man äter mer av protein från baljväxter, bönor och fisk än från kött.

kvinna har sovmorgon och äter proteinrik frukost
Sov lite extra och ät sedan en proteinrik frukost, tipsar Mosley.

Sov lite extra

Om vi inte sover ordentligt så påverkar det ämnesomsättningen och kroppen kan inte bearbeta maten lika effektivt som vanligt. Dessutom påverkar det våra hormoner. Att sova ordentligt, kanske till och med en timme extra, kan göra stor skillnad.

Annons

Sover vi ordentligt så jobbar kroppen med att återställa både hormoner och celler. Dessutom påverkar sömn allt ifrån aptit och sug till hur bra matval vi gör.

Kom upp i puls

Enbart träning är enligt Mosley inte vägen till att gå ner i vikt eller till att bli av med envist bukfett. Men däremot förespråkar han träning för att sänka blodsockernivåer, minska risk för att lagra på sig fett och för att komma i bättre form generellt.

Är man inte någon som gillar träning så rekommenderar Mosley högintensiv intervallträning som han menar är ett väldigt effektivt sätt att komma i form. Det går snabbt att göra och är effektiv träning. Exempel på ett bra träningspass du kan köra hittar du här.

Källa: The fast 800 Foto: TT

Annons