SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Månadens profil Lina Eriksson: "Inget i livet måste vara perfekt!"

03 dec, 2023 
Emelie Isacsson
Porträttbild av Lina Eriksson med vit bakgrund
Hälsocoachen Lina Eriksson bor bland skyskraporna i Dubai och brinner för att guida andra till bättre helhetshälsa. Hon är ny bloggare hos oss på MåBra och månadens utvalda profil i december!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Hälsocoachen och wellnesskreatören Lina Eriksson, ny bloggare på MåBra, vill inspirera och hjälpa andra kvinnor att ta hand om sin helhetshälsa och hitta en sund balans i livet.

– Att börja inifrån och skapa en hälsosam livsstil i både hjärna och kropp är verkligen mitt hälsobrinn. Mat och träning ska vara kul och något som man mår bra av. Det ska inte skapa stress, press och ångest, säger hon.

Här hittar du Lina Eriksson

För två och ett halvt år sedan tröttnade hon på det stressiga, prestationsinriktade livet i Stockholms innerstad och flyttade … till en skyskrapa i den glittriga metropolen Dubai. Storstaden till trots har hon lyckats sakta ner på tempot för att hinna känna efter vad hon verkligen mår bra av.

– Jag levde den klassiska innerstadsbubblan, där mycket handlade om att ha ett bra jobb och att prestera. Flytten har gett mig perspektiv på hur jag vill leva mitt liv och jag har kommit fram till vad jag brinner för.

Fem frågor att ställa dig själv – som minskar din stressBrand logo
Fem frågor att ställa dig själv – som minskar din stress

Varför gick flytten just till Dubai?

– Jag och min sambo träffades tidigt och vi har alltid velat testa att bo utomlands. Sedan föll det sig naturligt under pandemin då vi ville göra en förändring. Dubai har varmt klimat, är relativt nära Sverige både i tidsskillnad och avstånd och är en bra utgångspunkt för oss som vill resa smidigt. Sedan är Dubai i stor utveckling på många plan, och har mycket på gång inom just hälsa och livsstil, vilket är inspirerande!

Annons

Vad är viktigt för en bra balans i livet?

– Acceptans, bra vanor och att stressa ner. Öva på att acceptera att inget i livet måste vara perfekt. Släpp ­perfektionisten inom dig!

Porträttbild av Lina Eriksson
Lina Eriksson förbereder morgonyogan genom att rulla ut yogamattan på kvällen.

Du har en härlig ­­morgonrutin – berätta!

– Jag går upp, gör yoga eller någon form av meditation, gör ansiktsmassage med gua sha och skriver ner något litet inför dagen, exempelvis vad jag är tacksam för. Sedan gör jag några enkla styrkeövningar och gör frukost. Allt som allt tar det kanske 30 minuter. Det viktigaste är att jag får en stund för mig själv på morgonen. Jag rullar alltid ut min yogamatta kvällen innan så att det är enkelt att komma till rutinen på morgonen – en liten grej som gör stor skillnad.

Vilket är ditt bästa hälsotips?

– Jag måste säga två saker. Det första handlar om att hitta ditt ”varför” – med ett tydligt varför är det i jobbiga stunder enklare att komma vidare. Sedan tycker jag att 80/20-tänket är bra: 80 procent ska vara bra, medvetna val och 20 procent blir det som det blir. Att ha bra vanor 80 procent av tiden gör att du bygger en bra grund som du alltid kan falla tillbaka på.

Annons

Hur tar du hand om sig själv i december?

– Nu har jag ju lyxen att ­vintern består av 25 grader och sol, men vintern är en bra tid för att checka in med sig själv och skapa medvetenhet. Hur mår jag? Vad mår jag bra av? Gör en ritual av det! Ta en lång dusch, lägg en ansiktsmask, gör en kopp te och stäm av med dig själv inför en ny vecka eller månad. Gå ”back to basics” för att skapa förutsättningar för en välmående kropp: Ät bra mat, se till att få din sömn, rör på dig lite varje dag och samla alla solstrålar du kan!

Foto: Privat

Annons