Jane Fonda om varför sex blir bättre med åren: ”Vet vad vi vill”

Jane Fonda under en premiär.

Foto: Earl Gibson III/Shutterstock/TT

Jane Fonda, 84, har en lång skådespelarkarriär bakom sig, men är också känd för sina böcker, politiska ställningstaganden och aktivism. I sina dagar har hon också hållit i träningspass och gjort träningsvideos som bland annat inspirerat Susan Lanefelt.

Vad hände med Susan Lanefelt? Det här gör 75-åringen idag

Jane Fonda är inte rädd för att vara uppriktig och ärlig. Med tiden har hon insett att det är en bra egenskap även i sexlivet. Det är nog många av oss som förknippar sex på äldre dagar med sköra slemhinnor och annat obehag.

Men något man lätt glömmer bort är att man ofta också blivit klokare, mer erfaren och mindre rädd för att säga vad man egentligen tycker.

Se också: De här 10 kändiskvinnorna rockar sitt gråa hår

10 kändiskvinnor som rockar grått hår (MÅBRA)
1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår (MÅBRA)

(1:18)

Slå på ljud

Jane Fonda: "Ge mig det jag vill ha"

Jane Fonda berättar i en intervju i radioprogrammet Andy Cohen Live att hon bara blivit bättre på sex med åren. Hon tror att kvinnor generellt tenderar att bli bättre på sex i takt med att vi åldras eftersom vi då förlorar rädslan för att förmedla vad vi egentligen vill och behöver.

– Vi slösar för mycket tid på att hålla inne med saker som ”vänta ett tag, fortsätt, nej, nej, nej, sakta ned, lite mer till vänster”. Vi vill inte säga det… Men när vi blir äldre så är det som att det slår om till ”nej, jag vet vad jag vill. Ge mig det jag vill ha”, säger Jane Fonda i programmet.

Jane Fonda om beslutet: "SÅ glad att jag lät håret bli grått"

När det kommer till hennes eget sexliv så är Jane Fonda dock ganska fåordig förutom att hon avslöjar att hon blivit bättre med åren och vet vad hon vill. I programmet karakteriserar hon sitt sexliv som ”privat” och ”ensamt”.

Fantiserar om en professor eller forskare

Tidigare har hon uttryckt att hon är färdig med förhållanden. I en intervju i Harpers Bazaar 2021 meddelade hon det men sa också att hon är öppen för att försöka om den rätte skulle korsa hennes väg.

– Jag vill inte ha ett förhållande, en sexuell relation, igen. Jag har inte den önskan. Men visst fantiserar jag. Här är min fantasi. Jag träffar en professor eller en forskare, någonting i den stilen som verkligen är kapabel att älska och uppskatta en kvinna, så att jag kan testa mig själv och se om jag kan ändra mig, sa hon då.

Tidigare har Jane Fonda varit gift med franska regissören Roger Vadim, politiska aktivisten Tom Hayden och grundaren av CNN Ted Turner.

Artikelinspiration: Prevention

Källa: Sirius XM/Andy Cohen Live, Harpers Bazaar

Utvald läsning