SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Jamie Lee Curtis hyllas för ärliga magbilden

31 mar, 2022 
Jamie Lee Curtis på Oscarsgalan
Alla vet att magen ändrar form under både månaden och dygnet – och hur stor skillnad vinklar och rätt kläder kan göra. Ändå är det tyvärr sällan någon låter sig fotas utan att medvetet hålla in magen lite. Därför är det extra befriande när Jamie Lee Curtis visar upp sin mage helt naturlig och avslappnad.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Jamie Lee Curtis, 63 har varit ett av Hollywoods mest kända namn i över 40 år. Det senaste decenniet har hon fått uppskattning för att hon låtit håret ha sin vackra gråa nyans och hon varnar unga för att hamna i skönhetsingreppsfällan.

10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Ångrar sina egna skönhetsingrepp

Hon har själv tidigare gjort ingrepp, något hon ångrar idag.

– Den nuvarande trenden med fillers och ingrepp, och den här besattheten med filter, och sakerna vi gör för att förändra vårt utseende raderar skönheten i hela generationer. När man väl har börjat förstöra sitt ansikte så kan man inte få det tillbaka, har hon sagt till Fast Company.

Hon har nyligen färdigställt arbetet med filmen Everything everywhere all at once, och under inspelningen har hon flitigt delat med sig av bilder från på sociala medier. Och särskilt är det en bild som fått uppmärksamhet – en bild på sig själv iförd sin karaktärs kläder där hon äter en bulle. Inför inspelningen var Jamie Lee Curtis tydlig – hon ville inte dölja något, och bilden illustrerar budskapet väl.

Annons

”Aldrig känns mig friare”

”Jag har sugit in min mage sedan jag var 11, när man börjar bli medveten av både pojkar och kroppen, och jeansen är supertajta. Jag bestämde väldigt specifikt att släppa taget och lossa varje muskel jag spände för att dölja verkligheten. Det var mitt mål. Jag har aldrig känt mig friare, både kreativt och fysiskt”, konstaterar Jamie Lee Curtis i texten till Instagrambilden.

Hon skriver också ”I världen finns det en industri – en miljard-dollarindustri, biljon-dollarindustri – som handlar om att gömma saker. Concealers. Kroppsformande plagg. Filler. Behandlingar. Håraccessoarer. Hårprodukter. Allt för att dölja sanningen om vilka vi är.”

I kommentarsfältet överöses stjärnan av hyllningar för att hon tar ställning, och uppmuntrar andra att vi alla är vackra som vi är.

Trodde det var en protes

Även regissören Daniel Scheinert har också berättat om beslutet under inspelningen.

– Alla antar att hennes mage i filmen är en protes, men det är faktiskt hennes riktiga mage. Hon var tacksam över att vara tillåten att bara släppa fram den, säger han till Buzzfeed.

Foto: TT

Källa: Newsner

Annons