Därför kan det vara bra för håret att dricka kaffe

Tjej med långt hår dricker kaffe
0:53

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om kaffe

(0:53)

Många får höra att de dricker för mycket kaffe, och borde dra ner på kaffedrickandet. Och visst, får man magsår eller stresspuls ska man se över sitt koffeinintag, men det finns faktiskt fördelar med att dricka kaffe också. Inte minst håret tycker om när man dricker kaffe. Här är fem anledningar till att fortsätta dricka kaffe – för hårets skull.

Se ocksåhårstylistens guide till ett starkt och friskt hår.

1. Håret växer snabbare

Om man försöker växa ut håret är det bra att dricka kaffe varje dag. Koffein hämmar det hormon som kan påverka håravfall. Det hjälper också hårcellerna med själva växandet av håret.

Trött? Här är fem livsmedel som ger större energiboost än kaffe

2. Håret blir glansigare

Att stärka håret med serum och näringsrika balsam kan hjälpa till att ge glans åt livlöst hår, men det är bara kortsiktigt. Att dricka kaffe kan däremot hjälpa till att göra håret glansigare. Koffein ökar blodcirkulationen, vilket gör att näring tar sig ut i hårrötterna, och håret blir naturligt glansigt.

3. Håret är starkare

Förutom att kaffe gör att man vaknar till på morgonen, så stärker det också håret inifrån. Även här är det den ökade blodcirkulationen som hjälper till. Den hindrar hårcellerna från att försvagas, vilket både motverkar håravfall och gör håret starkare.

Dricka kaffe på tom mage – farligt eller inte? Det svarar doktorn

4. Håret har mer volym

Det finns hårvårdsprodukter som innehåller koffein, där målet är att ge håret mer volym. Men om man får i sig koffeinet genom kaffe i stället får det bättre effekt.

5. Håret är lättare att tämja

Texturen man har på håret påverkas mest av gener, men vad man äter och dricker kan också påverka hårkvalitén. Och koffein kan gör att håret blir lättare att ta hand om. När hårrötterna får de vitaminer och den näring de behöver, så kan det bli mjukare, och på så sätt lättare att ta hand om och tämja.

Källa: Brightside.

Redaktionens tips
Därför är det bra att äta bitter mat – det här kan du äta mer av
10 effektiva knep mot halsbränna och magkatarr
Nyttigt fredagsmys: 11 tips på snacks och sötsaker