HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Därför finns det en ficka i trosan – fyller många funktioner

01 dec, 2021 
Flera trosor med "fickor".
Alla har vi nog någon gång undrat vad den lilla fickan i trosorna precis vid underlivet egentligen är till för. Är det något slags hemligt utrymme för någonting, eller? MåBra har svaret!
Annons
5 vanliga problem med underlivet – så enkelt gör du något åt demBrand logo
5 vanliga problem med underlivet – så enkelt gör du något åt dem

Trosor finns i alla möjliga färger, modeller och material – det finns någonting för alla. Oavsett vilka du föredrar så har du säkert märkt att många trosor i dag har som en liten ficka i grenen? Kanske har du också ställt dig frågan vad denna ska vara bra för.

Om du inte har lagt märke till fenomenet så lär du förstå vad som åsyftas om du slår ett öga i din byrålåda. Något av dina par har troligtvis en sådan ficka.

Även om man lätt kan börja fantisera kring om det är meningen att man ska lägga någonting där i så är svaret mycket rimligare än så. Det har nämligen med hygien att göra.

Varför är det en ficka i trosor?

Den extra tygbiten vid grenen i trosorna är ofta gjord av material som andas, till exempel bomull. Det hjälper till att hålla underlivet torrt och ämnar göra så att det inte blir lika instängt.

Annons

Detta kan fylla en viktig funktion i trosor som till större del är gjorda i syntetiska material som inte andas lika bra, som nylon eller elastan, om man inte vill använda trosor helt i bomull.

Den kan också bidra till större bekvämlighet i till exempel spetstrosor, som kan upplevas väldigt obekvämt direkt mot underlivet.

Vad fyller tygfickan i trosorna för funktion?

Men tygfickan kan också i viss mån göra att trosan blir luftigare mot underlivet om det är en annars ganska tajt trosa. Detta minskar risken för friktion men också risken för infektion.

Eftersom fickan består av en extra tygbit inuti trosan kan den bidra till att skydda mot bakterier eftersom det blir som ett inre skyddande lager som inte har kontakt med utsidan på samma sätt.

Målet med fickan i trosan är alltså att underkläderna ska andas bättre och skydda underlivet lite extra. Sammanfattningsvis kan man säga att fickan skyddar mot yttre faktorer, instängdhet och skav från sömmar.

Artikelinspiration: The Sun

Foto: TT

Annons