Det här kan hända med din kropp om du har stringtrosor varje dag

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:47

Efter reklamen: 5 vanliga problem med underlivet – så enkelt gör du något åt dem

(1:47)

Oavsett vad man tycker om stringtrosan är det nog många som har uppfattningen att det är dåligt för ditt underliv att ha på sig trosan för ofta. Några av myterna som brukar florera är att stringtrosor ökar risken för infektion och irritation i underlivet.

Påverkar trosorna ditt underliv?

Men du som älskar att bära stringtrosor kan vara lugn, enligt Healthline visar studier att stringtrosor inte orsakar jästinfektioner, bakteriell vaginos eller urinvägsinfektioner – de tre vanligaste underlivsinfektionerna.

En studie från 2005 som handlar om stringtrosor visar att underlivsmiljön inte påverkas alls på grund av valet av underkläder. Enligt studien har underkläderna ingen påverkan på till exempel underlivets pH-värde, något som många kanske har trott.

Vad påverkar underlivet då, om det inte är valet av underkläder? Jo, studierna visar att sexuellt beteende och hygienrutiner oftast är ansvariga för förändringar som leder till vanliga infektioner.

9 vanliga misstag vi gör när vi väljer underkläder

Trots att det inte är dödsstöten för ditt underliv att bära stringtrosor finns det saker som är bra att tänka på när du bär plagget, för att ditt underliv ska må så bra som möjligt. De viktigaste av allt är materialvalet, bomull är det absolut bästa. När du har bomullstrosor så låter de nämligen de nedre regionerna andas och minskar risken att påverka pH-värdet, materialvalet gäller inte bara för stringtrosor.

Avstå stringtrosor i vissa situationer

I vissa situationer kan det vara bra att avstå från stringtrosan. Det ena tillfället du bör lämna stringtrosan hemma är när du gymmar. När du rör dig riskerar nämligen stringtrosan att gnidas fram och tillbaka och bakterier från tarmen kan förflyttas till underlivet och orsaka infektioner.

Det andra tillfället du bör undvika trosan vid är om du redan har en irritation eller infektion. Trosorna orsakar inte infektioner men kan göra tillståndet mycket värre genom att till exempel ligga och skava mot huden. Så – om ditt underliv inte är på topp så gör du bäst i att avvakta med stringtrosorna.

Källa: The List och Cosmopolitan

Redaktionens tips

Så ofta ska du tvätta dina kläder – plagg för plagg

7 jobbiga saker med att ha vagina – känner du igen dig?

Koll på trosornas livslängd? Så ofta behöver du köpa nya

Dela på: