Artikeln innehåller reklamlänkar
SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Böcker och poddar för nystart, självutveckling och mål

21 aug, 2019 
lycklig kvinna
Oavsett om det är hälsa, karriär, självutveckling eller stora drömmar du vill satsa mer på – här är 12 inspirerande böcker och poddar för sig som vill skifta kurs eller fokus i höst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Semestern brukar sätta igång tankar om nystart och självutveckling. Vad som egentligen är viktigt i livet – och hur vi ska kunna hitta dit utan att gå vilse i det dagliga myllret av ”måsten”. Vi har valt ut 12 böcker och poddar som känns inspirerande, peppiga och stärkande – som hjälper dig att finna vägen helt enkelt.

Inspirerande poddar

1. Livet 2.0

livet.2.0.podd

Av: Claudia Galli Concha

Claudia Galli Concha bjuder på tankar, tips och inspiration för att våga förändra sitt liv, ta tag i drömmarna och nå sina mål. 

Annons

Lyssna på Livet 2.0 här

2. Visionärspodden

visionarspodden

Av: Elaine Eksvärd och Faje Gani

Hur får man in sin vision i det ständiga livspusslet? Gästerna i podden bjuder på tydliga visioner och inspirerande historier om hur de nått sina mål. Visionärspodden peppar dig att känna att det mesta är möjligt bara du bestämmer dig.

Lyssna på Visionärspodden här

3. Mäktiga kvinnor

maktiga-kvinnor-podd

Av: Narmina Abdolova

Annons

Podden som vill inspirera, motivera och bygga självförtroende hos Sveriges kvinnor. Kvinnliga förebilder berättar från hjärtat om sina erfarenheter, kunskaper och motgångar och ger värdefulla råd – utan filter. 

Lyssna på Mäktiga kvinnor här

4. Lyckopodden

lyckopodden

Av Fredrik Ankarskiöld och Jacob Heitmann/Viktor Liljerås

Bli lite lyckligare – genom att bli lite mer dig själv. Lyckopodden ger inspiration, tips, intervjuer och övningar som peppar dig i upptäckandet av din inre potential.

Annons

Lyssna på Lyckopodden här

Inspirerande böcker

5. Våga vara operfekt

vaga-vara-operfekt

Av: Brené Brown

Vägen till ett lyckligare liv är inte att jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Brené Brown säger tvärtom: Var som du är. Var glad för det som blir bättre, men acceptera dina fel och brister. Strunta i vad andra tycker. Våga vara operfekt! 

Finns att köpa här (reklamlänk)

6. Stora peppboken

stora-peppboken

Av: Carina Sunding, Marie Thorslund, Linda Newnham

Annons

Det här är en bok för dig som vill få mer energi, mer power, bli modigare eller komma vidare i livet – som tar fram ditt bästa jag helt enkelt. Fylld av pepp, tips och stories från tjejer som drömt och gjort.

Finns att köpa här (reklamlänk)

7. Den ädla konsten av not giving a f*ck

den ädla konsten av not giving a f'ck

Av: Mark Manson

Succéboken som vill få oss att förstå att bry sig mindre och om färre saker är den mest effektiva nyckeln till ett lyckligt liv. Att sluta fokusera på alla möjliga saker som omgivningen vill få oss att tro är nödvändiga (t.ex. att imponera på andra, att alltid ha rätt, att vara framgångsrika i alla sammanhang) utan på det vi verkligen, innerst inne, bryr oss om.

Annons

Finns att köpa här (reklamlänk)

8. Get your shit together

get-your-shit-together

Av: Sarah Knight

Sarah Knight och Mark Manson går hand i hand i sitt författarskap. Den här boken uppmuntrar dig till att rensa bland det som stjäl din energi när det gäller karriär, ekonomi, kreativa projekt, förhållanden och hälsa. Den är också en guide till hur du spenderar mindre och sparar mer, hur du sätter upp både stora och små mål för att nå dina drömmar och lär dig olika sätt att hantera oro och övervinna din rädsla för att misslyckas.

Annons

Finns att köpa här (reklamlänk)

9. Planera för din lycka

planera-for-din-lycka

Av: Sanna Sporrong

Skapa din egen lycka och framgång – en dag i taget! Planera för din lycka är en unik kalender skapad för att ge dig mer balans i livet. Du får hjälp att se över dina prioriteringar, rutiner och vanor för att kunna fokusera på de saker som betyder mest för dig och ditt välmående.

Finns att köpa här (reklamlänk)

10. Livsstilsbibeln

livsstilsbibeln

Av: Josefin Dahlberg, Vanja Wikström

Annons

En inspirerande, interaktiv handbok som hjälper dig att komma fram till vad du kan bli lycklig av, hur du vill att ditt liv ska se ut och hur du kan förverkliga dina mål i livet. Genom många fylla-i-övningar utmanas du att reflektera, för att sedan kunna gå från ord till handling.

Finns att köpa här (reklamlänk)

11. Self care

selfcare bok

Av: Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug

Vad är en hållbar livsstil? Hur står man emot frestelsen att falla för snabba lösningar när det kommer till träning och hälsa? Hur undviker man jämförelsehetsen när alla andras samlade lycka bara är ett swipe bort? Och går det att se på sig själv med lika snälla ögon som man ser på sin bästa vän? Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug ger sina bästa tips och tankar om långsiktigt välbefinnande.

Annons

Finns att köpa här (reklamlänk)

12. Omstart

omstart-boktips

Av: Olof Röhlander

Succéföreläsaren Olof Röhlander har flera passande böcker på ämnet: ”Det blir alltid som man tänkt sig”, ”Konsten att njuta av livet och ända få saker gjorda” och så den här; som ger dig nycklarna för en lyckad omstart. Essensen av boken kan beskriva med citatet: ”Du är inte ditt förflutna, du är dina beslut. Saker kan gå ifrån att vara en förbannelse till en tillgång. Livet är vad det är, det händer saker som vi inte förstår, vi förlorar och vinner om vartannat. Men i slutändan handlar det om dig. Det är i görandet som det händer saker.”

Finns att köpa här (reklamlänk)

Läs också:

Kom igång – 5 tips för att lyckas med höstens nystart

Så lyckas du med din omstart – experten tipsar

Sugen på en ny karriär? Poddarna som inspirerar

Annons