HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

3 enkla sätt att bli mer attraktiv

07 apr, 2022 
kvinna känner sig attraktiv ser sig i spegel
Enligt en ny studie kan det i stort sett räcka med att ta en promenad för att man ska känna sig mer attraktiv. Här är fler saker som kan ge rätta känslan av att vara bästa versionen av sig själv.
Annons

Det finns flera studier där forskare har undersökt hur man uppfattas som mer attraktiv. Det kan handla om allt ifrån kroppsspråk till humor och personlig hygien.

Men att själv känna sig attraktiv, att få en känsla av att vara den bästa versionen av sig själv finns det andra knep för. Och det är väl ändå det som räknas?

Se även: 6 knep som får dig att verka mer attraktiv

6 knep som får dig att verka mer attraktivBrand logo
6 knep som får dig att verka mer attraktiv

Saker som gör att vi känner oss mer attraktiva

Det är Madeleine Fugère, professor of Social Psychology och författare till boken The Social Psychology of Attraction and Romantic Relationships som tar upp vad som får oss att känna oss mer lyckliga, samt nöjda med oss själva och hur vi ser ut.

De här punkterna menar hon gör hos mer attraktiva, i våra egna ögon, i Psychology Today.

Annons

1 Att stänga ner sociala medier

Att scrolla på Instagram kan ge inspiration men det kan också göra att vi jämför oss med andra och påverkas negativt. Det kan leda till att man själv känner sig mindre attraktiv.

Att logga ut från sociala medier kan alltså göra att man känner sig mer nöjd med sig själv. (Det kan kanske å andra sidan att följa rätt konton som visar att alla typer av människor också kan göra.)

2 Att tillbringa tid utomhus

Det finns ny forskning som visar att vi inte bara blir lyckligare av att vara utomhus. Vi känner också oss mer nöjda med hur vi ser ut med både kroppsform och utseende generellt.

Forskarna tror också att det kan hänga ihop med att vi faktiskt också ofta rör oss när vi är utomhus. Att fysisk aktivitet hjälper till för att vi ska må bra både mentalt och fysiskt.

3 Att le och skratta mer

Att le gör inte bara att andra uppfattar oss som mer attraktiva, det gör oss också gladare. Det ligger något i uttrycket ”fake it until you make it”. Att låtsas le och skratta får oss till slut på gott humör och vi mår bättre.

Dessutom, om vi ler så ler också andra tillbaka och det kan ge oss lyckokänslor. Och känner vi oss lyckligare så känner vi oss i regel också mer nöjda med oss själva.

Läs också: Är humor eller intelligens mest attraktivt?

Källa: Psychology Today Foto: TT

Annons