Dessa 6 saker gör dig mer attraktiv – enligt forskarna

Vad är det som gör att en människa uppfattas som attraktiv? Det har inte alls att göra med fysiska attribut som höga kindben eller glänsande hår.

6 saker som gör dig attraktiv – enligt forskarna:

1. Ditt kroppsspråk

Att ha ett öppet kroppsspråk på sin profilbild visade sig ge personerna större framgång i dejtingdjungeln än de som hade ett slutet kroppsspråk, enligt en studie från 2016. Att ha ett slutet kroppsspråk med korslagda armar och uppskjutna axlar kan alltså få dig att verka mindre attraktiv.

2. Le – inte!

Vi får ofta höra att ett leende är den kortaste vägen mellan två människor, men en studie från 2011 visade något annat. I studien fick drygt 1000 personer svara på hur attraktiva de fann olika människor som dök upp på ett antal bilder. Det visade sig att kvinnor är mindre attraherade av män som skrattar och mer attraherade av män som utstrålar stolthet. Intressant nog är det är tvärtom för männen. De föredrar leende kvinnor framför de med stolta uttryck.

Läs också: 8 saker som gör dig mindre attraktiv enligt forskare

3. Andas

Stress smittar gärna av sig men den kan även hindra dig från att attrahera andra – åtminstone om du är kvinna. Enligt en studie från 2013 upplevs kvinnor med en förhöjd nivå av stresshormonet kortisol som mindre attraktiva för heterosexuella män.

4. Håll koll på humorn

Humor är förvisso subjektivt, men att dra halvdana skämt kommer aldrig att fungera när du är på dejt. Enligt en studie från 2009 fann båda könen att dålig, eller ingen, humor gör dig mindre attraktiv.

Läs också: Det tycker män är attraktivt hos kvinnor – enligt forskning

5. Var ren och lukta fräscht

Om du luktar svett är det givet att beundrarna inte står på kö framför dig – men visste du att du helst inte ska lukta för bekant heller? Vi människor vill nämligen ha en partner som är relativt lik oss rent genetiskt, men inte allt för mycket… Undermedvetet väljer vi därför bort människor som både är för lika och för olika oss.

6. Lägg dig i tid

Begreppet ‘skönhetssömn’ har faktiskt mer substans i sig än man kanske kan tro. Enligt en studie från 2010 kunde man se att människor som inte hade sovit på 31 timmar uppfattades som mindre attraktiva, mindre friska och mer dystra av en grupp försöksdeltagare.

Källa: Illustrerad Vetenskap

Foto: IBL

Redaktionens tips