HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

101-åriga kvinnan svarar: Hemligheten bakom ett långt liv

10 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman

Den 101-årga konstnären Mary har tre tips på hur man lever ett långt och lyckligt liv.
Läs hennes visa råd här!

Annons
Se 5 anledningar till att vardagssysslor är bra för digBrand logo
Se 5 anledningar till att vardagssysslor är bra för dig

Den 101-årga konstnären Mary Flip uppmärksammas nu, efter att hennes födelsedagskalas sänts i ett tv-inslag på en lokal kanal i Arizona, USA.

Det var den 2 november som Mary firade den beundransvärda åldern 101 år, tillsammans med familj och vänner.

I inslaget får Mary frågan om hennes hemlighet för ett långt och lyckligt liv. Här är några av hennes tänkvärda tips.

101-åriga kvinnan svarar: Hemligheten bakom ett långt liv

Vem är då Mary? Hon föddes i den amerikanska delstaten Illinois år 1921. Som 15-åring överlevde hon den stora depressionen på 30-talet, men förlorade hela sin familj; hennes mor och hennes syster.

I tonåren flyttade hon till Mexiko, där hon också träffade livets stora kärlek. Mary och maken flyttade senare till Chicago, USA, där de slog ner rötter och fick sex barn.

Annons

1. Hobby

I dag bor Mary i delstaten Arizona. Hon är pensionerad sedan länge, men håller sig aktiv genom en kreativ hobby; målning.

Mary blev erkänd som konstnär under tiden hon bodde i Chicago. Hon använde redan då konsten som ett sätt att kanalisera känslorna som sexbarnsmamma.

– Jag gillar verkligen att rita och illustrera. Jag insåg att saker och thing kan förändras under tiden som man målar. Jag utvecklades och jag hade egentligen inget annat att göra, förutom att uppfostra mina barn, säger hon i tv-inslaget och syftar till det faktum att hon inte hade någon sysselsättning utanför hemmet.

2. Humor

Mary har varit med om en oerhörd mängd tragedier i livet; den stora depression, familjemedlemmarnas död, två världskrig och en global pandemi. Genom motgångarna har hon lutat sig mot humorn.

Det är viktigt att kunna skratta åt livet och se glädje i även de mörkaste av stunder. Under födelsedagsfirandet skojar Mary friskt. Hon bär en knapp på bröstet som säger ”ett år sexigare”, samtidigt som hon uppmanar gästerna att dansa på bordet.

Annons

När en av hennes döttrar frågar ”Hur känner mamma nu?” under firandet, svarar Mary med ett skämt.

– Jag känner ju med händerna, skrattar hon.

Se också: Stressad vid läggdags? 7 knep för att lugna hjärnan till sömnsBrand logo
Se också: Stressad vid läggdags? 7 knep för att lugna hjärnan till sömns

3. Tequila

Mary menar också på att hennes förkärlek för spritdrycken tequila också har ett finger med i spelet. Tequila blev hennes go to-dryck under åren i Mexiko.

Det finns dock ingen forskning som visar på att drycken har några magiska krafter, men det finns dock stöd för att den kan bidra en del hälsosamma effekter som eventuellt skulle kunna resultera i ett längre liv.

Enligt forskningsstudier kan drycken hjälpa till att sänka blodtrycket, minimera risken för demens, lindra förkylningar och förbättra sömnen.

För hög alkoholkonsumtion är dock bevisligen inte nyttigt för hälsan, så man får nog ta den forskningen med en nypa salt!

Se hela inslaget med Mary här nedan:

Källa: The Daily Mail, Foto: Shutterstock

Annons