Smala kvinnors hemligheter – så håller de vikten

Anamma de smala kvinnornas vanor – och snart är du själv en av dem!

Nu visar forskning att kvinnor som är naturligt smala tänker annorlunda – och har ett annat förhållningssätt till mat – jämfört med många andra. Nedan följer 8 punkter som många smala kvinnor har gemensamt. Genom att agera som att du är en storlek mindre – så kan du också bli det!

1. De äter sig lagom mätta

På en skala från ett till tio tenderar smala kvinnor att sluta äta vid sex-sju ungefär – medan andra fortsätter till åtta-tio på skalan. Det kan bero på att känslan av mättnad skiljer sig. Vissa nöjer sig med att bara vara mätt – medan andra vill bli proppmätta. Eller för att äta upp det som finns på tallriken helt enkelt.

Lösning: När du ätit halva din portion, lägg ner besticken och känn efter var på skalan du befinner dig. Gör det igen när du har några tugga kvar. Detta ökar din medvetenhet om din mättnadskänsla.

 Hungrig hela tiden? Kostexperterna ger sina bästa tips

2. De vågar vara hungriga

Många av oss ser hunger som ett tillstånd som måste ”botas”. Om magen kurrar måste den fyllas. Den som ser på hunger på detta sätt riskerar att äta för att aldrig bli hungrig – vilket kan innebära för mycket mat. Smala personer hanterar hunger bättre, de är medvetna om att hungerkänslor kan komma och gå.

Lösning: Våga trotsa hungern en dag, genom att hoppa över ett snack exempelvis, och märk att det inte är så farligt att vara hungrig en liten stund.

 ”Jag hittade min mättnadskänsla – och tappade 17 kilo!”

3. De tröstäter inte

Det är inte så att smala kvinnor inte tröstäter, men de är medvetna om det. På så sätt är det lättare att sluta.

Lösning: Om du känner dig arg eller ledsen, välj ett kalorifritt alternativ i stället. Gå en sväng runt kvarteret, ring en vän – eller gör något annat som piggar upp dig. Om du ändå väljer att äta något, lär dig att säga stopp.

 Metoden som minskar tröstätandet

4. De äter mer frukt och fibrer

Enligt en studie i Journal of American Dietetic Association äter smala kvinnor mer frukt och fibrer samt mindre fett än överviktiga personer.

Lösning: Lägg till mer frukt i din kost. Det kan vara ett äpple till mellanmål eller lite bär i frukostyoghurten. Satsa på hela frukter, inte juice.

Maten som håller dig mätt längre

5. De äter en lagom varierad kost

Att äta varierat är viktigt, men alltför många smaker och konsistenser kan uppmuntra kroppen att äta mer. Smala personer har en ganska konsekvent kost, som inte bjuder på så många överraskningar.

Lösning: Försök att äta så konsekvent som möjligt, ät exempelvis fibrer till frukost och grönsaker till lunchen.

Ät som en man – och gå ner i vikt

6. De kan kontrollera sig

Forskning har visat att den största orsaken till viktökning bland kvinnor i åldern 50-60 är ohämmat ätande. Kvinnor som var bättre på att kontrollera sig hade det lägsta BMI-värdet.

Lösning: Förbered dig inför tillfällen med mycket mat, och bestäm innan att du inte behöver någon dessert till exempel.

”Jag tappar kontrollen och hetsäter!”

7. De rör sig mer

Kvinnor som väger mindre rör sig mer än andra. Forskning visar att de är aktiva två och en halv timme extra varje dag, jämfört med andra kvinnor. Det förbränner en hel del kalorier.

Lösning: Se över hur mycket du egentligen rör dig varje dag. Många överskattar sin fysiska aktivitet. Skaffa en stegräknare till exempel.

Smal för livet – utan bantning

8. De sover bra

Studier har visat att smala kvinnor sover två timmar extra varje vecka jämfört med överviktiga. Mindre sömn kan minska fettförbränningen och öka aptiten.

Lösning: Försök sova mer. Två timmar i veckan är bara 17 minuter per natt, något som de flesta borde kunna klämma in i sitt pressade tidsschema. Ha sedan som mål att försöka sova åtta timmar per natt.

 Sov dig ner i vikt med smalhormonet

 

LÄS MER:

 

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

 Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s vikttjänster!

 

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

fettbrannardieten-brann-fett

Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att snabb-banta med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du rasa i vikt!

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

 

Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

flexitarian-700x431

Du behöver varken räkna kalorier, minska på portionerna eller undvika mat du gillar – ändå går du ner i vikt och förbättrar hälsan. Här är den nya succémetoden!

 Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

 

Missa inte: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

kaloritabell

Få koll på kalorierna med MåBra:s populära kaloritabell – ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten! Nu med en ny uppdaterad funktion där du enkelt kan räkna ihop allt du äter.

MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

BILD: Thinkstock

Utvald läsning