Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Ät som en man – och gå ner i vikt!

17 aug, 2014 
Detta ska du tänka på när du grillar.
Sluta banta och börja istället äta som en man. Det är budskapet från en amerikansk dietist, som identifierat kvinnofällorna i viktdjungeln.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sluta banta, skippa lättprodukterna och drick mer öl. Det är budskapet från den amerikanska näringsexperten och personliga tränaren Jim White, som i Fitness Magazine uppmanar kvinnor att äta mer ”manligt”.

Misstaget många kvinnor gör, menar han, är att gå på korta och snabba dieter istället för att långsiktigt lägga om sina matvanor. Vi frossar i mat precis innan vi ska börja banta och så fort vi är klara stoppar vi i oss allt vi inte fått äta under dietperioden. Resultatet blir att vikten snart kryper uppåt igen.

Här är 4 misstag kvinnor gör:

1. Äter för många sallader

Sallad känns nyttigt och fräscht, men mättar inte särskilt bra. Medan mannen som beställde kött eller något annat proteinrikt fortfarande är mätt flera timmar efter lunchen, börjar salladsätarens mage snart att kurra igen. Det blir svårare att stå emot fikabullarna och småätandet är ett faktum.

2.  Dricker söta drinkar

Gå inte på myten om ölmagen. Öl har fått ett oförtjänt dåligt rykte, menar Jim White, som poängterar att söta cocktails är betydligt värre för midjemåttet. Till skillnad från de sliskiga drinkarna blir du dessutom mätt av öl.

Annons

3. Tänker ”allt eller inget”

Kvinnor har en tendens att tänka att hela dagen är ”körd” om något onyttigt råkar slinka ner – och passar då på att äta skräpmat resten av dagen. Tänk istället att det är okej att ta en chokladbit till kaffet om du vanligtvis äter hälsosamt!

4. Väljer light-produkter

Medan män brukar välja standardmatvaror köper kvinnor ofta produkter det står ”light”, ”lätt” eller ”mini” på. Men det minskade fettinnehållet kompenseras ofta med extra salt, socker och sötningsmedel. Det innehåller också i regel mindre protein. Dessutom är det lätt du äter mer av lightprodukterna.

 

 

LÄS MER:

Nystart: Stor kom i form-guide!

Dags att börja äta hälsosamt och komma igång med träningen efter semestern? Här har vi samlat de bästa viktmetoderna, träningsformerna och må bra-knepen!

Läs mer: Stor kom i form-guide!

 

 

5 anledningar att skippa light-läsk

För många klunkar av light-läsken skadar inte bara tänderna – det kan också påverka vikt och hälsa i oönskad riktning, visar ny forskning.

Läs mer: 5 anledningar att skippa light-läsk

 

Lista: Så mycket socker innehåller maten

För mycket socker kan leda till både övervikt och hälsoproblem. Här listar vi hur många sockerbitar som gömmer sig i några vanliga livsmedel!

Läs mer: Så mycket socker innehåller maten

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons