BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Så undviker du att lägga på dig dina vanliga vinterkilon

17 sep, 2017 
Många av oss behöver tänka om när det gäller träning och kost under vinterhalvåret. Nyckeln är att göra upp en plan – och att hålla sig till den!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Brukar du lägga på dig några extrakilon under vintern? Det kan lätt bli mindre träning och vardagsmotion i mörkret och kylan. Men det behöver inte vara så. Här har sajten KK.no tagit fram några tips på hur du håller vikten under vintern. Nyckeln är att göra en plan – och att hålla sig till den.

Läs också: Fixa vikten med ett oktoberlöfte – så gör du!

  • Sätt ihop en plan som är rimlig. Det är lättare att komma iväg på två träningspass i veckan – i stället för att sätta ett högt mål som fyra i veckan. Om du sedan skulle komma iväg någon fler gång i veckan så är ju det bara en bonus!
  • Skriv ner exakt vad du ska träna, när och med vem. Det behöver inte se likadant ut varje vecka, men planeringen för kommande vecka måste vara klar på söndagen. Att ”ta det som det kommer” är ingen bra lösning.
  • Skriv in alla träningspass i din kalender, precis som alla möten och andra aktiviteter. Då kan du inte avboka dem utan vidare.
  • Den bästa träningen för hösten och vintern är gruppträning eller att träna med någon bekant. Att ha sällskap i mörkret gör det lättare att ta sig ut på en promenad, och om du är ensam är en ljus träningslokal bättre än att ge sig ut själv i mörkret.
  • Berätta om din plan för familj och vänner. De kan hjälpa dig med stöd och pepp. Du kan också få en extra push av att berätta för andra, genom att du vill visa att du följer planen.

Om du ändå tenderar att hamna i soffan under hösten och vintern, var noga med att soffhäng inte betyder att det är fritt fram för snacks och godis. Rör du på dig mindre måste du dra ner på kalorierna i stället.

Känner du dig begränsad av mörkret? Passa på att gå en promenad på lunchen när det fortfarande är ljust ute.

Läs också: Gå ner i vikt snabbt med 17-dagarsdieten!

Blir du trött under vintern? Tänk på att träningen piggar upp. Du blir inte piggare av att ligga hemma i soffan.

Du behöver inte bege dig till gymmet varje gång. Passa på att njuta av snön genom att bygga snögubbar – eller varför inte ett snöbollskrig med familjen! All rörelse är bra rörelse!

Av: Anna Sundesten   Bild: Thinkstock

 

Ny studie: Ät sötsaker i små portioner och tappa kilon

Unna dig lite sött – och gå ner i vikt!

Läs också: Ny studie: Ät sötsaker i små portioner och tappa kilon

Annons