Den stora hälsoresan – så gick det sen för deltagarna i säsong 1

Så gick det sen för deltagarna i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:13

Efter reklamen: Vad är 16 weeks of hell?

(1:13)

Alla avsnitt av andra säsongen av Den stora hälsoresan har nu kommit ut och vi har kunnat se resultaten för alla deltagare där. Men hur har det egentligen gått för deltagarna i säsong ett, som avslutade sina 16 weeks of hell för över ett år sedan?

Så gick det sen – för deltagarna i Den stora hälsoresan

Vi har kollat upp hur det har gått för alla som var med i första säsongen, så här ser det ut nu.

Måns Möller gjorde 16 weeks of hell

Komikern Måns Möller var en av dem som gjorde 16 weeks of hell i Den stora hälsoresans första säsong, på Discovery+. Många kommenterade hans utseende fram emot slutet av de 16 veckorna och tyckte att han blivit för smal.

Måns själv var inte orolig för sin hälsa utan meddelade då att han mådde bra och att inte andra behövde oroa sig för honom.

I säsong två träffar han komikern Marika Carlsson och berättar då att han mådde väldigt dåligt under de deff-perioderna av 16 weeks of hell, då man äter mindre kolhydrater, som fanns i kost- och träningsutmaningen.

– Jag höll på att göra slut med tjejen, jag blev helt galen, säger han i programmet.

16 weeks of hell – så ser kostschemat ut i programmet

Han berättar också att han har halkat ur kost- och träningsvanorna och att han kanske klarar en femtedel av det han gjorde då, när det gäller träning. När Marika frågar hur han äter idag svarar han:

– Jag tar bara en proteindrink på morgonen, sedan börjar jag käka klockan 12.

Och sedan äter han mellan 12 och 20, likt upplägget i 16 weeks of hell. När det gäller träning så berättar han inte mycket men vi har i alla fall kunnat se Måns åka tio Vasalopp på tio dagar tidigare i år …

Måns Möller efter 16 weeks of hell

Ett år senare, efter 16 weeks of hell, åkte Måns Möller tio Vasalopp på tio dagar.

Agneta Sjödin orkade inte träna efter 16 weeks of hell

MåBra har tidigare skrivit om hur Agneta Sjödin var nära på att gå in i väggen efter att ha gjort sina 16 weeks of hell. Hon har nu berättat att hon tyckte det var väldigt tufft.

– Mot slutet så var min kropp så pass slutkörd att jag inte ens orkade träna. De sista veckorna kunde inte jag träna för att mina muskelceller var på botten, säger hon när hon gästar podcasten Värvet.

Hon berättar också att det tog månader innan hon kunde träna igen, då hon inte hade kraft kvar. Nu har hon börjat träna igen men tränar på sitt sätt. Hon berättar också att hon lagt på sig lite och att det känns sundare, samt att hon aldrig kommer träna så hårt igen.

Agneta Sjödin om nya vanorna – efter 16 weeks of Hell

Özz Nüjen gjorde Den stora hälsoresan

Måns komiker-kollega Özz Nüjen var också med i första säsongen av Den stora hälsoresan. I säsong två möter sportjournalisten Patrik Ekwall upp Özz och frågar hur det gått för honom sedan han avslutat 16 weeks of hell.

– Jag har hållit samma vikt, plus minus 1–2 kilo, svarar Özz, och berättar att han varken varit på gymmet, sprungit eller tagit promenader sedan han var klar.

Däremot har han golfat några gånger och tänkt på hur han äter.

– Jag käkar vad jag vill tre dagar i veckan. Sedan håller jag hårt med maten fyra dagar i veckan, berättar han för Patrik.

Under de striktare dagarna äter han varianter på de måltider de åt i programmet.

Agneta Sjödin efter 16 weeks of hell

Idag har Agneta Sjödin hittat balans i träningen igen.

Anders Öfvergård har fortsatt med powerwalks

Anders har i intervjuer berättat att han fortsatt att gå powerwalks efter att han var med i Den stora hälsoresan. Och att han har hittat mer balans i livet sedan dess.

– Efteråt har jag gått upp ett och ett halvt kilo, jag stressade ner mig rätt hårt för jag ville uppleva hur det var att ha väldigt lite underhudsfett och vara så vältränad som en elitidrottsman, man jag mådde bäst med lite mer underhudsfett, har han sagt till Aftonbladet.

Han säger också att det inte är en livsstil han kan leva hela tiden men att det ändå är coolt att kroppen vande sig vid den under de 112 dagar han höll på.

Martin Melin fortsätter träna mycket

Martin Melin meddelar på sitt Instagram att han ett år efter att han avslutade 16 weeks of hell inte är i samma form nu som då, men att han är där han vill vara.

"16 weeks of hell var en utmaning, ett test att se hur mycket jag kunde pressa kropp och knopp, och den var lärorik" skriver han till den här bilden:

I ett annat inlägg skriver han att:

”Jag tränar mycket för att kunna äta det jag vill. För det är ju inte konstigare än så; kalorier in - kalorier ut. (Om man nu tycker sånt är viktigt).”

Det har inte blivit lika mycket tung styrketräning för Martin på senare tid då både en medverkan i Let´s dance innebar mycket dansträning istället och för att han har rehabtränat efter en skada.

Dr Mikael om 16 weeks of hell: Det går fort tillbaka!

Martina Haag hoppade av 16 weeks of hell

I första säsongen av Den stora hälsoresan såg vi också Martina Haag i början, hon valde dock att avsluta sin medverkan i programmet tidigt.

Foto: TT

Redaktionens tips

16 weeks of hell: Träningsprogram – så här gör du övningarna

Det händer i kroppen om du tränar för mycket

Funderar du på att göra 16 weeks of hell? Tänk på det här först

Dela på: