Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

5 smarta tränings-hacks som underlättar ditt nästa gympass

21 mar, 2022 
kvinna använder sig av träningshack som underlättar på gymmet
Alla tips som underlättar träningen är mer än välkomna, eller vad säger du? Här är fem smarta tränings-hacks att inspireras av.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Smarta lösningar gillar man ju generellt i livet – eller hur? Allt som underlättar är välkommet. Så när vi hittar hacks som även gör träningslivet lättare så vill vi självklart dela dem vidare.

Se även: 6 middagshacks som minskar sötsuget

6 middagshacks för att minska sötsugetBrand logo
6 middagshacks för att minska sötsuget

5 smarta tränings-hacks som underlättar på gymmet

Här är några smarta tränings-hacks som vi har snappat upp i sociala medier. Ibland underlättar de lite grann, ibland en hel del. Låt dig inpsireras!

Tränings-hack 1: Gör armhävningarna enklare

Cassey Ho, med instagramkontot blogilates, tipsar om hur vi enkelt gör armhävningar betydligt lättare. Allt du behöver är ett rejält gummiband.

Annons

Allt du gör är att trä gummibandet på armarna så det sitter spänt ovanför dina armbågar. När du gör armhävningen kommer du att få en skjuts tillbaka upp i armhävningen igen.

Tränings-hack 2: Så byter du lättare tunga vikter

Om du har flera viktskivor på skivstången finns ett superenkelt knep som underlättar när du vill plocka av eller på vikter. Det här tipsar bland annat Kim French om på instagramkontot kimfrench87.

Du rullar helt enkelt upp den innersta viktplattan på en mindre viktplatta och kan lätta justera de yttre plattorna precis som du vill.

Annons

Tränings-hack 3: Hamna rätt i bulgarian split squat

Har du svårt at hamna i en bra position från början när du ska göra bulgarian split squat? Då tipsar träningsprofilen Kayla Itsines, med kontot kayla_itsines, om hur man kan tänka.

Du sätter upp foten på stolen eller bänken bakom dig, sätter dig ner och sträcker andra benet rakt framför dig. Här hamnar du i en bra, stabil position när du reser dig igen.

Tränings-hack 4: Så håller du lätt koll på nyckeln

Kayla tipsar också om ett superenkelt träningshack som gör det lättare att hålla reda på nyckeln under träningspasset.

Annons

Du trär helt enkelt igenom en hårsnodd genom nyckeln och drar åt så det blir en tajt ögla kring nyckelringen. Sedan trär du på stora öglan av hårsnodden på vattenflaskan så har du koll på den hela passet.

Tränings-hack 5: När vikterna i maskinen inte räcker till …

Om du vill öka på lite mindre än ett helt steg i gym-maskinen. Lägg till en extra vikt utanpå tipsar Em Greenwell om på Instagram.

Du trär då istället igenom viktmarkören på en lättare vikt som får hänga utanpå vikterna som hör till maskinen. På så sätt kan du öka på lite mindre i taget tills du är redo att gå upp till nästa nivå på maskinen.

Källa: Instagram Foto: TT

Annons