Gör ditt eget minitriathlon – i din takt

KVINNA I TRÄNINGSKLÄDER

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för triathlon! Vårt förslag på minitriathlon (helt i din egen takt!) innehåller en aktiv dag med natur, svalkande bad och skön vila efteråt – visst låter det härligt?

Gör ditt eget minitriathlon – tips på upplägg

Gör så här: Utse en badplats lagom långt borta, där det också finns ett motionsspår eller andra möjligheter att jogga en runda i njutiga omgivningar. Pumpa däcken, på med träningskläderna (välj rejäla, badvänliga underkläder), upp på cykeln och trampa iväg. När du kommit fram låser du fast cykeln, pustar ut lite och ger dig sedan direkt ut i spåret. När du är klar med även etapp två och kommer tillbaka till cykeln kastar du bara av dig skorna och kläderna och springer rakt ut i plurret – så ljuvligt! I det svalkande vattnet kör du din sista gren, simningen (men håll dig nära stranden, framförallt när du är lite trött efter de övriga aktiviteterna).

VIDEO: Månadens övning februari – armhävningar
1:10

Efter reklamen: VIDEO: Månadens övning februari – armhävningar

(1:10)

Slå på ljud

I ett riktigt triathlonlopp börjar man med simningen och avslutar med löpningen, men en varm sommardag känns det här upplägget både mer lockande och praktiskt inte sant?

Tips: Det är bara du som bestämmer förutsättningarna för ditt upplägg! Cykla, spring och simma i din takt och så långt det passar dig. Men det ÄR en utmaning, så våga sätta ribban liiite extra högt! Kanske till exempel cykla en mil, jogga/gågga tre till fem kilometer och simma 500 meter? Håll ett lagom tempo så att du orkar med alla grenarna.

Pssst!

Glöm inte att packa en filt, kallt vatten och en god picknick att njuta av efter du är klar med ditt lopp! Och varför inte bjuda med en vän som sällskap?

Foto: TT

SE OCKSÅ: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tips
0:47

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tips

(0:47)

Slå på ljud

Utvald läsning