TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Gör ditt eget minitriathlon – i din takt

01 jul, 2022 
KVINNA I TRÄNINGSKLÄDER
Har du också imponerats av de som simmar, cyklar och springer en hel dag, men tycker att det känns lite väl mastigt? Passa på att testa ett eget miniupplägg när naturen bjuder på perfekta förutsättningar och semesterschemat på lite extra luft för ett längre träningspass.
Annons

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för triathlon! Vårt förslag på minitriathlon (helt i din egen takt!) innehåller en aktiv dag med natur, svalkande bad och skön vila efteråt – visst låter det härligt?

Gör ditt eget minitriathlon – tips på upplägg

Gör så här: Utse en badplats lagom långt borta, där det också finns ett motionsspår eller andra möjligheter att jogga en runda i njutiga omgivningar. Pumpa däcken, på med träningskläderna (välj rejäla, badvänliga underkläder), upp på cykeln och trampa iväg. När du kommit fram låser du fast cykeln, pustar ut lite och ger dig sedan direkt ut i spåret. När du är klar med även etapp två och kommer tillbaka till cykeln kastar du bara av dig skorna och kläderna och springer rakt ut i plurret – så ljuvligt! I det svalkande vattnet kör du din sista gren, simningen (men håll dig nära stranden, framförallt när du är lite trött efter de övriga aktiviteterna).

VIDEO: Månadens övning februari – armhävningarBrand logo
VIDEO: Månadens övning februari – armhävningar

I ett riktigt triathlonlopp börjar man med simningen och avslutar med löpningen, men en varm sommardag känns det här upplägget både mer lockande och praktiskt inte sant?

Annons

Tips: Det är bara du som bestämmer förutsättningarna för ditt upplägg! Cykla, spring och simma i din takt och så långt det passar dig. Men det ÄR en utmaning, så våga sätta ribban liiite extra högt! Kanske till exempel cykla en mil, jogga/gågga tre till fem kilometer och simma 500 meter? Håll ett lagom tempo så att du orkar med alla grenarna.

Pssst!

Glöm inte att packa en filt, kallt vatten och en god picknick att njuta av efter du är klar med ditt lopp! Och varför inte bjuda med en vän som sällskap?

Foto: TT

SE OCKSÅ: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tipsBrand logo
SE OCKSÅ: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tips
Annons